Generic selectors
Alleen precies overeenkomende resultaten
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
courses

Beestenboel

Betekenis, suggestie en analyse van de weergave van diverse dieren in (beeldende) kunst

Mw. drs. S.K. Goddijn

kunst & cultuur

2K8 322
Hogeschool Utrecht-Amersfoort

Afbeelding van Svetlana Petrova & Zarathustra the Cat / FatCatArt.com

Geef een reactie

Course Reviews

Still no reviews

Prehistorische grottekeningen, olijke genre­taferelen, abstraherende lijntekeningen, ‘schilderen’ met vlinder­vleugels en al dan niet dode, echte of net echte vliegen…

Al sinds het ontstaan van de mens zijn de banden tussen mens en dier hecht, - en dus ook tussen kunst en dier. In deze cursus besteden twee docenten, ieder op hun eigenwijze eigen wijze, aandacht aan dit fascinerende onderwerp.

Kunsthistoricus drs. Saskia Goddijn laat u graag (soms doldwaze) avonturen beleven wanneer u in een drietal colleges met haar op zoek gaat naar de betekenis van katten, honden en kriebelbeestjes, in religieuze en niet-religieuze oude en nieuwe kunst. Het andere drietal colleges wordt verzorgd door drs. Saskia van Lier, godsdienst­wetenschapper en muziekliefhebber. Zij zal vol enthousiasme en met veel expertise de vaak verrassende betekenis van goede, slechte en muzikale dieren in vooral christelijke kunst onthullen.

Let wel: uw docenten zijn geen biologen. Deze cursus gaat dan ook vooral over artistieke vondsten en betekenissen van diverse dieren in de kunst. Daarom is de cursus aantrekkelijk voor een ieder die iets over kunst op wil steken, of dat nu dierenliefhebbers, hondenmensen, kattenmensen, arachnofoben of vegetariërs zijn – of juist niet.

cursusdata:
5, 12. (niet 19, 26) oktober; 2, 9, 16, 23 november 2018 (6).

tijd:
Vrijdag 13.15 – 15.00 uur.

plaats:
Sova Railzicht, Stationsplein 299, 3818 LE Amersfoort, 5 minuten lopen vanaf station Amersfoort.

 

studiemateriaal:
Hand-outs met samenvattingen/vermelding behandelde kunstwerken, literatuursuggesties en aanvullende informatie voor eventuele nadere bestudering worden uitgereikt.

Prijs: € 174

Aantal plaatsen: 50

Startdatum: 05-10-2018

Periode: Najaar

Soort: cursus

Duur : 6 bijeenkomsten

Ik heb een vraag