Generic selectors
Alleen precies overeenkomende resultaten
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
courses

Cultuur van het Oude Egypte

Dhr. drs. H.J. Pragt

geschiedenis

2G9 308
Hogeschool Utrecht-Amersfoort

De piramiden van Gizeh

Course Reviews

Still no reviews

Deze cursus is het tweede deel van de Leergang ‘De geschiedenis en cultuur van het oude Egypte’ maar kan ook goed los gevolgd worden.

De ontcijfering van het hiërogliefen­schrift in 1822 maakte het mogelijk dat er steeds nieuwe antwoorden worden gevonden op de vele vragen over de Egyptische cultuur. De talloze afbeeldingen en inscripties op tempel­wanden, grafmuren, papyri en potscherven vertellen immers een verhaal over zowel de landbouwers en burgers, de goden en hun priesters, de ambtenaren, militairen en farao’s als over hun opvattingen over het leven en de dood.

Aan de hand van onderwerpen als kosmologie, godenwereld, tempels en rituelen komen thema’s als godsdienst en maatschappelijke organisatie van Egypte aan de orde. De Egyptische godsdienst wordt gekenmerkt door een veel­goden­dom. Het pantheon van de oude Egyptenaren omvat vergoddelijkte mensen, heilige dieren, stadsgoden, kosmische goden, heilige bomen en emblemen. Ook de levende farao werd als godheid beschouwd; hij vormde de ideale bemiddelaar tussen de mensen en de goden. In deze cursus Cultuur van het Oude Egypte worden ook de ontwikkelingen in de kunst en architectuur, de taal en het schrift, het dagelijks leven en de positie van de vrouw uitvoerig belicht. In zes lessen zal aandacht worden besteed aan de vele facetten van de Egyptische cultuur en haar rijke faraonische geschiedenis.

cursusdata:
3, 10, 17, (niet 24, 31) oktober; 7, 14, 21 november 2019 (6).

tijd:
Donderdag 13.15 – 15.00 uur.

plaats:
Hogeschool Utrecht-Amersfoort, 3, 10, 17/10, 7, 14/11,zaal A3.05,21/11, zaal C2.55 De Nieuwe Poort 21, 3812 PA Amersfoort.

studiemateriaal:
Syllabus ‘Cultuur van het Oude Egypte’ geschreven door de cursusdocent, aan te schaffen voor € 6,- bij de eerste bijeenkomst.

Onze docenten

Prijs: € 192

Aantal plaatsen: 30

Startdatum: 03-10-2019

Periode: Najaar

Locatie: Hogeschool Utrecht-Amersfoort

Zie de praktische informatie voor details

Soort: cursus

Duur : 6 bijeenkomsten

Ik heb een vraag