Generic selectors
Alleen precies overeenkomende resultaten
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
courses

Speuren naar Odysseus’ paleis

11-daagse studiereis naar de Ionische eilanden

Stichting Phileas

cursus met studiereis

2S9 145
Hogeschool Utrecht-Amersfoort

Het Nekromanteion

Course Reviews

Still no reviews

Buste van Odysseus in Stavros
Maquette van het paleis(?) bij Stavros op Ithaka

In het verlengde van de cursus over de zoektocht naar het paleis van Odysseus, kunt u intekenen op een elfdaagse reis naar de Ionische eilanden en het aangrenzende deel van het vasteland dat destijds tot het rijk van deze vorst behoorde. Deelname aan de cursus is geen voorwaarde voor deelname aan de reis, maar het is er natuurlijk wel een ideale voorbereiding op.

U verblijft in goede hotels in Preveza, Vathy (Ithaka), Argostili (Kefalonia) en Kalamata. Onze verkenning begint vanuit Preveza, met onder andere een bezoek aan de twee orakels die Odysseus tijdens zijn reis heeft bezocht. Lefkas is het eiland waar archeoloog Wilhelm Dörpfeld zijn pijlen op richtte. Waarom Ithaka volgens sommigen de enige juiste plek voor het paleis is, zullen we ter plekke gaan zien. Op Kefalonia komen meerdere plaatsen in aanmerking. Een daarvan heeft te maken met een gigantische aardbeving in het Thiniadal in de zesde eeuw, een dal waarvan de ondergrond de laatste jaren door geologen tot in detail in kaart is gebracht. Natuurlijk bezoeken we ook de opgravingen van amateurarcheoloog Adriaan Goekoop. Hij vond wel een Mykeense begraafplaats maar geen paleis. Van Kefalonia varen we naar Kilini op de Peloponnesos, om in het verderop gelegen Pylos de resten van het paleis van Nestor te bezoeken. Daar was het dat Telemachos de paarden cadeau kreeg waarmee hij in zijn bergachtige geboortestreek niet uit de voeten kon.

docent, reisorganisator:
De reis wordt begeleid door de Nederlandstalige Griekse gids dhr. drs. A. Angelou en georganiseerd door de Stichting Phileas (www.phileas.info). Op de website treft u onder andere informatie en een fotoverslag aan van eerdere reizen naar deze bestemming.

reisdata:
Maandag 9 tot en met donderdag 19 september 2019.

deelnemers:
Minimaal 20, maximaal 30 deelnemers.

literatuur:
Hand-out en reader van de cursus.

inleidende cursus:
De zoektocht naar Odysseus’ paleis. (voorjaar 2019)

reissom:
Circa € 1650,-.

informatie en aanmelding:
U kunt een aanmeldingsformulier aanvragen via een e-mail aan dr@phileas.info of via een formulier op de website www.phileas.info. Dhr. H. van Drunen, voorzitter van de stichting, zal u graag verder informeren via telefoonnummer 0162-427464.

Prijs: € 1650

Aantal plaatsen: 30

Startdatum: 09-09-2019

Periode: Najaar

Soort: cursus studiereis

Ik heb een vraag