Generic selectors
Alleen precies overeenkomende resultaten
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
courses

Dynamisch knooppunt tussen China en Europa

21-daagse studiereis naar Centraal-Azië

Dhr. dr. L. van Grunsven

cursus met studiereis

3S9 148
Universiteit Utrecht

Aan het begin van de Pamir Highway

Course Reviews

Still no reviews

In het in 2011 geopende ‘Paleis van het Geluk’ kunnen zeven huwelijks­plechtigheden tegelijk plaats­vinden.

In het verleden nam Centraal-Azië dankzij de Zijderoute een belangrijke positie in in de toenmalige wereld. Na het uiteenvallen van de Sovjet­unie in 1991 zochten de verschillende republieken moeizaam een eigen weg. In het collectief bewustzijn verzonken ze tot achter­gebleven randgebieden, waarvan hooguit enkele exotische handels­steden en de met sneeuw bedekte toppen van het Pamir­gebergte tot de verbeelding spraken. Ongemerkt zijn deze ‘Sovjetstans’ echter met een wedergeboorte bezig. In de nieuwe geopolitieke ver­houdingen worden ze als knooppunt tussen oost en west steeds belangrijker. Xi Jinping probeert met de Nieuwe Zijde­route zijn invloed uit te breiden in het gebied dat Poetin als zijn eigen achter­tuin beschouwt. Hoe de positie van Centraal-Azië als dynamisch knooppunt in Eurazië daardoor gaat veranderen, is het thema van deze studiereis.

We hopen de reis te beginnen in Horgos, de grensovergang tussen China en Kazakhstan, waar de Nieuwe Zijderoute gestalte krijgt in de gigantische gebouwen van het duty-free doorvoerstation. Daarna gaan we via Kashgar over de Kulpa-pas (4363 meter) en via de Pamir Highway naar Tadzjikistan, Oezbekistan en Turkmenistan. We bezoeken Dushanbe, gaan via Penjikent naar Samarkand, met de high-speed trein naar Tashkent, vliegen naar Urgench en Kiva, en steken vandaar de Karakum woestijn door naar Ashgabat, de van wit marmer schitterende hoofdstad van Turkmenistan. Een reis met een aan­een­schakeling van hoogtepunten: fantastische landschappen, dramatische bergpassen, historische zijderoute-steden als Samarkand en Khiva en hoofdsteden met opzienbarende allure. Kortom, wederom een unieke Hovo-reis.

reisduur:
21 dagen (2 tot en met 22 mei 2019).

deelnemers:
Minimaal 18, maximaal 28 deelnemers.

literatuur:
Bruno Maçães (2018) The dawn of Eurasia: On the trail of the New World Order. Allen Lane/Penguin Books.

inleidende cursus:
De bijbehorende cursus bestaat uit twee delen. Het eerste deel wordt in het voorjaar 2019 in Utrecht gegeven. In het reis­programma zijn de colleges van het tweede cursusdeel geïntegreerd. Daarnaast krijgt u onderweg veel achtergrond­informatie.

reissom:
De reissom bedraagt € 5.395,-; single toeslag  € 585,-.

informatie en aanmelding:
Belangstellenden kunnen zich melden bij j.g.borchert@gmail.com en ontvangen dan meer informatie zodra deze beschikbaar is.

Prijs: € 5395

Toeslag 1-persoonskamer € 585,-.

Aantal plaatsen: 28

Periode: Voorjaar

Soort: cursus studiereis

Ik heb een vraag