Generic selectors
Alleen precies overeenkomende resultaten
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
courses

Ecologie in een veranderende wereld

Van wetenschap tot praktijk

Dr. Edwin Pos

natuurwetenschappen

3N0 313
Utrecht

De mondiale biodiversiteit staat onder druk, maar hoe kunnen we deze veranderingen verklaren en dit begrip gebruiken om het tij te keren?

Course Reviews

Still no reviews

De mondiale biodiversiteit staat onder druk, maar hoe kunnen we deze veranderingen verklaren en dit begrip gebruiken om het tij te keren?

U kunt een tweede cursus volgen voor de helft van de prijs; u betaalt dan de helft van de goedkoopste cursus. De tweede cursus kunt u aanmelden via hovo@uu.nl

Elke dag worden we geconfronteerd met de gevolgen van klimaatverandering en onze groeiende menselijke populatie: de achteruitgang van diversiteit, het uitsterven van soorten en het verdwijnen van habitat. De Verenigde Naties zijn dan ook vrij duidelijk: ‘Bescherm, herstel en bevorder het duurzaam gebruik van ecosystemen, beheer bossen duurzaam, bestrijd woestijnvorming en landdegradatie en draai het terug…’. Maar als we dit willen bereiken, zullen we eerst moeten begrijpen hoe ecologie en biodiversiteit werken: Wat zijn de processen die biodiversiteit genereren en onderhouden? Wat is er eigenlijk gaande met de diversiteit op aarde, hoe heeft klimaatverandering hier invloed op en wat is de invloed hiervan op onze samenleving?

We zullen in deze cursus ingaan op de fundamenten van ecologie en biodiversiteit, de processen die hieraan ten grondslag liggen en het hedendaagse onderzoek. Vervolgens worden deze processen gekoppeld aan de patronen die we kunnen waarnemen in de natuur om ons heen en hoe deze veranderen door het klimaat en onze groeiende populatie. Ter illustratie van de theorie zullen er tijdens de cursus ook virtuele excursies zijn rondom de Uithof naar Amelisweerd en de Botanische Tuinen Utrecht, inclusief een bezoek aan een van de grootste ecologische experimenten van Nederland: BioClive.

cursusdata:
24 september; 1, 8, 15, 20, 22, 27, 29 oktober 2020 (8).

tijd:
Donderdag en dinsdag 14.00 – 15.45 uur.

plaats:
Live online.

studiemateriaal:
Tijdens de cursus worden zogeheten Open-access publicaties besproken, die vrij toegankelijk zijn en door de docent worden toegestuurd.

voorkennis geadviseerd?
Geen specifieke voorkennis noodzakelijk.

Onze docenten

Prijs: € 200

Aantal plaatsen: 50

Startdatum: 24-09-2020

Periode: Najaar

Locatie: Live online

Zie de praktische informatie voor details

Soort: cursus online

Duur : 8 bijeenkomsten

deze cursus wordt heeft 2 bijeenkomsten per week op dinsdag en donderdag.

Ik heb een vraag