Generic selectors
Alleen precies overeenkomende resultaten
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
courses

Egyptische religie

Drs. Huub Pragt

geschiedenis

2G0 303
Utrecht

Course Reviews

Still no reviews

Beeld van de god Ptah uit het graf van Toetanchamon, Egyptisch Museum Caïro

U kunt een tweede cursus volgen voor de helft van de prijs; u betaalt dan de helft van de goedkoopste cursus. De tweede cursus kunt u aanmelden via hovo@uu.nl

Het Egyptische geloof staat bekend om de verering van vele goden. Alles wat de Egyptenaren omringde werd als een goddelijke manifestatie beschouwd. De hemel, de aarde en alles wat zich daartussen voortbewoog, werden gezien als verschijningsvormen van de goden. De zonsopkomst en -ondergang speelde daarbij een belangrijke rol. Het werd gezien als de vaartocht die de zonnegod Ra aflegt door het lichaam van de hemelgodin Noet. Aan het einde van zijn nachtelijke vaartocht wordt de zon in de ochtend opnieuw geboren. In de piramideteksten van het Oude Rijk wordt de overleden farao gelijkgesteld aan deze nachtgestalte van Ra. De spreuken zijn sterk gericht op de sterren en zijn bedoeld om de overleden farao de juiste koers te laten bepalen aan het hemelse firmament. Egypte staat ook bekend om zijn vele indrukwekkende en vaak nog complete tempels. Zowel de bouwstijl van de tempels als de goden die erin werden vereerd worden in deze cursus uitgebreid behandeld. Vooral de 'tempels voor miljoenen jaren', de dodentempels van de farao's uit het Nieuwe Rijk, komen aan bod. Ook wordt ruim aandacht geschonken aan de tempels uit de tijd van de Ptolemaeën.

cursusdata:
10, 17, 24 september; (niet 1, 8), 15, 22, 29 oktober 2020 (6).

tijd:
Donderdag 13.00 – 14.45 uur.

plaats:
Live online.

studiemateriaal:
De syllabus ‘Egyptische religie’ kan voor € 10,- in de vorm van een pdf worden aangeschaft via een e-mail aan de cursusdocent.

Onze docenten

Prijs: € 150

Aantal plaatsen: 50

Startdatum: 10-09-2020

Periode: Najaar

Locatie: Live online

Zie de praktische informatie voor details

Soort: cursus online

Duur : 6 bijeenkomsten

Ik heb een vraag