Generic selectors
Alleen precies overeenkomende resultaten
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
courses

Excursie naar Het van Eesteren Museum

kunst & cultuur zomeracademie

1X0 212
Utrecht

De Bruynzeel-keuken in Museumwoning Van Eesteren

Course Reviews

Still no reviews

De wijk Slotermeer in Amsterdam werd ontworpen door architect en steden­bouw­kundige Cornelis van Eesteren (1897-1988). De bouw startte in 1951. Het is de eerste Amsterdamse Tuinstad buiten de Ringspoorbaan. Dit gemeentelijk beschermde stadsgezicht rondom de Burgemeester de Vlugtlaan vormt een architectonisch en stedenbouwkundig hoogtepunt uit de wederopbouwperiode. In dit levende ‘openluchtmuseum’ vertelt de gids u tijdens de rondwandeling hoe de idealen van licht, lucht en ruimte vorm hebben gekregen.

Het Van Eesteren Museum laat u kennismaken met het cultuurhistorisch erfgoed van Van Eesteren. Zijn vernieuwende ideeën over hoe een stad eruit moest zien, betekenden destijds een breuk met het traditionele gesloten bouwblok en doorlopende straatwanden. In Slotermeer is nog goed te zien hoe hij in de jaren van schaarste en woningnood kans zag iedere Amsterdammer een goede woonomgeving te bieden.

Midden in de Westelijke Tuinstad Slotermeer staat de museumwoning van het Van Eesteren Museum. In de jaren 50 van de vorige eeuw kwam een nieuwe beweging van wonen op gang. Er kwam licht, lucht en ruimte voor in de plaats. Aan de Freek Oxstraat in Slotermeer kunt u de jaren 50 beleven: een kolen­kachel, een Bruynzeel-keuken en telefoneren met ‘een groot bakelieten geval’.

cursusdata:
29 juli 2020.

tijd:
Woensdag 12.30 – 15.00/16.00 uur.

plaats:
Van Eesteren Paviljoen, Noordzijde 31 (tegenover BP Sloterplas), 1064 GV Amsterdam.

Onze docenten

De docenten voor deze cursus zijn nog niet bekend

Prijs: Free

Inclusief koffie/thee en toegang museum (de Museumkaart is hier niet geldig), exclusief de reis.

Periode: Zomer

Locatie: Amsterdam

Zie de praktische informatie voor details

Soort: cursus special

Duur : 1 bijeenkomst

Ik heb een vraag