Generic selectors
Alleen precies overeenkomende resultaten
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
courses

Florence Nightingale in 2020

Prof. dr. Marieke Schuurmans

lezing zomeracademie

1C0 201
Utrecht

Florence Nightingale

Course Reviews

Still no reviews

Florence Nightingale

De kranten staan vol met berichtgeving over de gezondheidszorg. Enerzijds gaan deze berichten over kosten, wachtlijsten en kwaliteitsvraagstukken, anderzijds over nieuwe wetenschappelijke bevindingen die maken dat steeds meer ziekten behandelbaar worden. Aan de kant van de bedreigingen komen de huidige en voorziene tekorten aan verpleegkundigen steeds vaker in het nieuws. Dat is niet alleen in Nederland zo; de druk op de gezondheidszorg en de specifieke vraagstukken van de verpleegkunde spelen in de hele westerse wereld. Niet zo vreemd, want verpleeg­kundigen vormen ongeveer de helft van alle zorg­professionals. In Nederland staan bijna drie keer zoveel verpleeg­kundigen in het BIG-register als artsen.
De bekendste verpleegkundige wereldwijd ooit is Florence Nightingale. In 2020 is het 200 jaar geleden dat zij werd geboren. De Wereld Gezondheidszorg Organisatie (WHO) heeft 2020 uitgeroepen tot het jaar van de verpleegkunde. Verpleegkundigen vormen de ruggengraat van de gezondheidszorg en de WHO roept met dit themajaar landen op te investeren in verpleegkundigen.

In deze lezing wordt uitgebreid stilgestaan bij de persoon van Florence Nightingale en de betekenis van haar werk. Vanuit deze achtergrond wordt gekeken naar de huidige vraagstukken in de gezondheidszorg, wat verpleeg­kundigen hierin kunnen betekenen en wat we van de geschiedenis kunnen leren.

datum:
29 juni 2020.

tijd:
Maandag 11.00 – 12.15 uur (geen pauze).

plaats:
Marinus Ruppertgebouw, zaal A, Leuvenlaan 19-21, Utrecht Science Park.

Prijs: € 25

U kunt gratis een introducé meenemen die nog geen HOVO-cursus heeft gevolgd. Na uw aanmelding kunt u een mail sturen naar hovo@uu.nl met naam en e-mailadres van deze persoon, en de code van de lezing. Uw introducé ontvangt dan een bevestiging van deelname.

Aantal plaatsen: 80

Startdatum: 29-06-2020

Periode: Zomer

Locatie: Utrecht Science Park

Zie de praktische informatie voor details

Soort: lezing

Duur : 1 bijeenkomst

Ik heb een vraag