Generic selectors
Alleen precies overeenkomende resultaten
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
courses

Een kennismaking met China’s innovatieve toekomst in de delta’s van de Parel en Yangtze rivier

Dhr. dr. L. van Grunsven

cursus met studiereis

3S0 148
Utrecht

Pedder Street, Hong Kong

Course Reviews

Still no reviews

Shanghai, de Bund
De nieuwe 55 km lange brug tussen Hong Kong en Macau

De delta’s van de Yangtze en Parelrivier hebben in China steeds een voortrekkersrol gespeeld. Canton en Shanghai ontwikkelden zich al vroeg tot belangrijke havensteden die de aandacht van buitenlandse handelaren trokken. Hier begonnen ook de economische hervormingen van Deng Xiaoping, die het voorbeeld vormden voor de rest van China. Nu zijn de delta’s wederom het toneel van een revolutionaire vernieuwing.

Xi Jinpings ‘New Era’ krijgt hier gestalte met globalisering, technologie, innovatie en vooruitstrevende cultuur. In de delta’s is de toekomst van China al aangebroken. De urbane groei en transformatie in de delta’s tart ieders verbeelding. Shenzhen werd door immigratie van miljoenen plattelanders vanuit het niets een wereldstad. Shanghai is uitgegroeid tot één van de grootste metropolen ter wereld. Ook het platteland en oude dorps­gemeenschappen vertonen een hernieuwde vitaliteit.

In deze studiereis kijken we achter de coulissen van de dynamiek, ten dele met lokale experts. We maken kennis met het traditionele en met het moderne leven in de steden en op het platteland. We wandelen door traditionele en migrantenwijken, maar zien ook de nieuwste stadsontwikkelingen.

De reis begint met vier overnachtingen in Taipei, de hoofdstad van Taiwan. Vandaar een vlucht naar Macau (2 nachten). Verder per bus naar Guangzhou (3 nachten), via Dongguan naar Shenzhen (2 nachten). Vlucht naar Shanghai (4 nachten), van waaruit onder andere Suzhou wordt bezocht. Met een non-stop heenreis van KLM naar Taipei en terug vanuit Shanghai.

docenten, reisorganisator:
Dhr. dr. L. van Grunsven en dhr. drs. J. Borchert, resp. senior docent-onderzoeker Geografie en Economie van Zuidoost- en Oost Azië en voormalig senior docent-onderzoeker Stadsgeografie, Faculteit Geowetenschappen, Universiteit Utrecht. De reis wordt mede verzorgd door een gerenommeerd Nederlands reisbureau aangesloten bij ANVR, Calamiteitenfonds en SGR.

reisdata:
5 tot en met 22 mei 2020.

deelnemers:
Minimaal 20, maximaal 28 deelnemers.

literatuur:
Campanella, Th. J. The Concrete Dragon: China’s Urban Revolution and what it means for the World. Princeton Architectural Press, 2008. Miller, T. China’s Urban Billion: The Story behind the biggest Migration in Human History. Zed Books, 2012.

inleidende cursus:
China’s derde revolutie in de ‘New Era’. In het reisprogramma zijn de colleges van het tweede cursusdeel geïntegreerd. Daarnaast wordt onderweg veel achtergrond­informatie gegeven.

reissom:
De reissom bedraagt € 4.950,-.

informatie en aanmelding:
Belangstellenden kunnen zich melden bij j.g.borchert@gmail.com 

Prijs: € 4.950

De reissom is nog niet bekend

Aantal plaatsen: 28

Periode: Voorjaar

Soort: cursus studiereis

Ik heb een vraag