Generic selectors
Alleen precies overeenkomende resultaten
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
courses

Het Kalifaat Córdoba

Schiethart Reizen

cursus met studiereis

3S0 345
Utrecht

Course Reviews

Still no reviews

In aansluiting op de zomercursus over multi­culturele steden in de middel­eeuwen, organiseert Ernest Kurpershoek in samenwerking met Schiethart Reizen een thematische reis naar Córdoba, in het zuiden van Spanje. In de tiende eeuw werd Córdoba onder de Omajaden de hoofdstad van een kalifaat. De stad beleefde toen een weergaloze bloei op economisch en cultureel gebied en groeide uit tot het intellectuele centrum van de Westerse wereld. Uit die periode zijn vele tastbare herinneringen bewaard gebleven met als absolute hoogtepunt de Grote Moskee (later als kathedraal in gebruik genomen), een van de meest verbluffende bouw­werken uit de architectuurgeschiedenis. Maar ook zijn er nog tuinen, buiten­verblijven, vestingwerken, watermolens en baden te zien die aan die gouden tijd her­inneren toen er intensieve uitwisseling plaatsvond tussen Moorse, christelijke en joodse cultuur.

Het hotel waarin we verblijven is gevestigd in een historisch gebouw middenin de Judería, de Joodse wijk. Vanuit Córdoba maken we ook excursies. We volgen de ‘routes van het kalifaat’ en zien onderweg kastelen en historische stadjes die in een krans rondom Córdoba zijn gelegen. Hier zijn prachtige voorbeelden te zien van Mozarabische en Mudéjar-architectuur die de culturele wisselwerking van eeuwen weerspiegelen.

docent, reisorganisator:
Drs. Ernest Kurpershoek in samenwerking met Schiethart Reizen

reisdata:
Maandag 16 t/m maandag 23 november 2020.

deelnemers:
Maximaal 16 deelnemers.

literatuur:
Heijnsbergen, P. van. Cordoba: Een samenleving van moslims, christenen en joden in Moors Spanje. Soesterberg: Uitgeverij Aspekt, 2017.

inleidende cursus:
Córdoba en Palermo: Multiculturele samenlevingen in de Middeleeuwen.

reissom:
Zodra dit bekend is wordt dit hier vermeld.

Informatie en aanmelding:
Belangstellenden kunnen zich aanmelden via Schiethart Reizen. Zij ontvangen dan meer informatie zodra deze beschikbaar is.
Telefoon: 072-520 4550. E-mail: Info@schiethartreizen.nl

Prijs: € 2000

De reissom is nog niet bekend.

Aantal plaatsen: 16

Startdatum: 16-11-2020

Periode: Najaar

Soort: cursus studiereis

Ik heb een vraag