Generic selectors
Alleen precies overeenkomende resultaten
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
courses

In de voetsporen van Anne Marie Carl-Nielsen

Mw. drs. L. le Blanc

cursus met studiereis

2S0 147
Utrecht

koningin Dagmar, Ribe

Course Reviews

Still no reviews

zeemeermin, Staatsmuseum Kopenhagen
koningin Dagmar, Ribe

Anne Marie Brodersen (1863-1945) was een succesvolle Deense beeld­houwster. In 1884 was haar werk te zien op de lente-expositie in Charlottenborg. Ze kreeg een beurs om naar de kunst­academie te gaan en won verschillende prijzen. Ze huwde met de beroemde componist Carl Nielsen. Samen reisden ze veel.

We vliegen vanaf Amsterdam naar Kopenhagen. We bezoeken onder andere Statens Museum for Kunst en Slot Christiansborg. We maken een stadswandeling en bekijken de monumenten die zij maakte, zoals het Carl Nielsen monument en het monument voor koning Christiaan IX. We bezoeken het Ny Carlsberg Glyptothek, gebouwd in de tijd van het echtpaar Nielsen. We gaan ver­volgens naar het Carl Nielsen Museum in Odense, een van de oudste steden in Denemarken. Het is tevens de geboortestad van Hans Christian Andersen. Een bezoek aan de 13e eeuwse pelgrimskerk St. Knud mag niet ontbreken. Vanuit Odense gaan we naar Kolding. In deze omgeving groeide Anne Marie Brodersen op. Zij werd geboren in Thygesminde, in het buurtschap van Kolding, de oudste havenstad van Denemarken. Vanuit Kolding gaan we naar Ribe, een voormalige Vikingstad. Hier maakte de beeldhouwster bronzen deuren voor de kathedraal in Ribe. Vanuit Ribe gaan we weer terug naar Kopenhagen.

Het vervoer in Denemarken is per bus. Het is een afwisselende reis van cultuur en natuur.

docent, reisorganisator:
Mw. drs. L. le Blanc, in samenwerking met Sophus Travel.

reisdata:
Maandag 11 tot en met zondag 17 mei 2020.

deelnemers:
Minimaal 15, maximaal 25. Er is van te voren een kennismakingsbijeenkomst.

inleidende cursus:
Culturele vrouwen in de kunst.

reissom:
Ca. € 1495,- inclusief entrees, vliegreis, vervoer ter plekke, halfpension, kennismakingsbijeenkomst. Toeslag eenpersoonskamer € 289,-.

Informatie en aanmelding:
Aanmelding via info@lisetteleblanc.nl, Telefoon: 06-49671810
(zie www.lisetteleblanc.nl).

Onze docenten

Prijs: € 1495

De prijs is bij benadering. Inclusief entrees, vliegreis, vervoer ter plekke, halfpension, kennismakingsbijeenkomst. Toeslag eenpersoonskamer € 289,-.

Aantal plaatsen: 25

Startdatum: 11-05-2020

Periode: Voorjaar

Soort: cursus studiereis

Ik heb een vraag