Generic selectors
Alleen precies overeenkomende resultaten
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
courses

Kunst of Kitsch?

Dutch Design tegen de achtergrond van de Nederlandse ontwerpgeschiedenis

Drs. Ineke Beeling

kunst & cultuur

2K0 305
Utrecht

Tejo Remy: Chest of Drawers (1991)

Course Reviews

Still no reviews

Tejo Remy: Chest of Drawers (1991)

U kunt een tweede cursus volgen voor de helft van de prijs; u betaalt dan de helft van de goedkoopste cursus. De tweede cursus kunt u aanmelden via hovo@uu.nl

Wellicht bij u bekend zijn de uit sloophout vervaardigde meubelen van Piet Hein Eek, de Ikea-vazen van Hella Jongerius, de grote klok op Schiphol van Maarten Baas, de ‘macramé touw’ stoel van Marcel Wanders en Tejo Remy’s ‘laden’ kast. Deze ontwerpers en collectieven als Droog en Moooi, maar ook de tuinarchitect Piet Oudolf, staan met hun experimentele, innovatieve, onconventionele en humoristische ontwerpen aan de wieg van Dutch Design. Sinds de jaren ‘8o is Dutch Design een internationaal bekend fenomeen. Zelfs zozeer dat buitenlandse ontwerpers deze esthetiek overnemen en ‘Dutch designers’ worden genoemd.
Tijdens de cursus bekijken we wat Dutch Design nu eigenlijk is. Hoe wortelt het werk van deze hedendaagse vormgevers in de Nederlandse traditie vanaf de 17e eeuw? Hoe verhoudt het huidige Dutch Design zich tot ontwerpers en stromingen als Berlage, Colenbrander, Rietveld, Gispen en het functionalisme?
Hoe komt het dat Nederland een vooraanstaande positie heeft ingenomen op dit gebied? Wat was de rol van de overheid, het bedrijfsleven, de Design Academy Eindhoven en de Rietveld Academie? Gaat het hier om toegepaste kunst of autonome kunst, om ‘goede’ ontwerpen of goede marketing?
Is de vraag ‘Kunst of Kitsch?’ nog wel zo belangrijk?

cursusdata:
7, 14, 21, 28 oktober 2020 (4).

tijd:
Woensdag 14.00 – 15.45 uur.

plaats:
Live online.

studiemateriaal:
n.v.t.

Prijs: € 100

Aantal plaatsen: 50

Startdatum: 07-10-2020

Periode: Najaar

Locatie: Live online

Zie de praktische informatie voor details

Soort: cursus online

Duur : 4 bijeenkomsten

Ik heb een vraag