Generic selectors
Alleen precies overeenkomende resultaten
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
courses

Kunstenaarsportretten met muziek

Rafaël, Fra Bartolommeo, Jan van Eyck, Jeroen Bosch

Drs. Josée Claassen

kunst & cultuur

1K0 312
Utrecht

Rafaël, detail Sixtijnse Madonna, Fra Bartolommeo, Madonna met kind, Jeroen Bosch, Detail Tuin der Lusten, Jan van Eyck, Zelfportret.

Course Reviews

Still no reviews

Rafaël, detail Sixtijnse Madonna, Fra Bartolommeo, Madonna met kind, Jeroen Bosch, Detail Tuin der Lusten, Jan van Eyck, Zelfportret.

U kunt een tweede cursus volgen voor de helft van de prijs; u betaalt dan de helft van de goedkoopste cursus. De tweede cursus kunt u aanmelden via hovo@uu.nl

Het is dit jaar 500 jaar geleden dat Rafaël (1483-1520) overleed. Zijn oeuvre zou om die reden in 2020 met prachtige tentoonstellingen geëerd worden. Helaas zijn deze tot nu toe niet te bezichtigen. De grote Jan van Eyck-tentoonstelling moest vanwege corona vroegtijdig haar deuren sluiten dit jaar. In deze cursus hopen we dit gemis enigszins goed te maken. Ook zonder bezoek aan de tentoonstellingen krijgt u een uitstekend beeld van het leven en werk van deze kunstenaars. De serie wordt gecompleteerd door nog eens twee kunstenaarsportretten: een tweede Zuid-Europese kunstenaar, vriend en tijdgenoot van Rafaël, Fra Bartolommeo (1473-1517) en een tweede Noord-Europese kunstenaar, te weten Jeroen Bosch (circa 1450-1516).
Rafaël werkte grotendeels in Rome en Fra Bartolommeo in Florence. Om die reden brengt u tijdens deze cursus en passant ook nog een virtueel bezoek aan deze twee steden. Jan van Eyck en Jeroen Bosch waren allebei grootmeesters in de detaillering. Daarvan ziet u ongelooflijk mooie voorbeelden.
In deze kunstenaarsportretten hoort u niet alleen veel bijzondere verhalen over het leven en werk van de kunstenaars en ziet u prachtige afbeeldingen, u hoort bovendien mooie bijpassende muziek. Dat maakt de serie uniek.

cursusdata:
24 september; 1, 8, 15 oktober 2020 (4).

tijd:
Donderdag 10.00 – 11.45 uur.

plaats:
Live online.

studiemateriaal:
Diverse monografieën van de behandelde kunstenaars.

Prijs: € 100

Aantal plaatsen: 50

Startdatum: 24-09-2020

Periode: Najaar

Locatie: Live online

Zie de praktische informatie voor details

Soort: cursus online

Duur : 4 bijeenkomsten

Ik heb een vraag