Generic selectors
Alleen precies overeenkomende resultaten
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
courses

Kunstfilosofisch kwartet

Dr. Rob van Gerwen

wijsbegeerte zomeracademie

3W0 215
Utrecht

Elmgreen & Dragset: Death of a Collector, Biennale Venetië 2009.

Course Reviews

Still no reviews

Na uw aanmelding voor een cursus mag u een gratis lezing uitzoeken. Uw keuze kunt u per e-mail doorgeven aan hovo@uu.nl.
Ook kunt een tweede cursus volgen voor de helft van de prijs. U betaalt dan de helft van de goedkoopste cursus. Ook deze tweede cursus kunt u aanmelden via hovo@uu.nl.

Het moderne systeem van de schone kunsten zoals wij het kennen, is pas in de achttiende eeuw geconcipieerd. Functionele kunsten als de tuinkunst, glas-in-lood en keramiek vallen niet onder dit systeem, omdat die altijd eerst aan hun functie moeten voldoen voordat we er esthetisch over oordelen. Kunstwerken daarentegen moeten we eerst en vooral esthetisch benaderen. Wat betekent dat? Wat moeten we dan doen wat zo speciaal is?

Wat doen we bijvoorbeeld, als we muziek als kunst bejegenen? Luisteren we dan op een speciale manier? Wat maakt een lichaamsbeweging tot een handeling en wanneer wordt het acteren? Is acteren op toneel hetzelfde als in een film? En tot slot, wat moeten we aan met de experimenten van hedendaagse kunstenaars die vaak ofwel banaal of onduidelijk lijken, of een immoreel tintje hebben? Is het meer dan shockerende kunst? Is het wel kunst?

Naast het begin van de kunst zoals we haar kennen, komen er in deze cursus voorbeelden en actuele ontwikkelingen langs waarvan we ons wellicht afvragen of het wel kunst is, en zo ja, waarom dan wel. Meer informatie over de invulling van de cursus is te vinden op de website van de docent.

cursusdata:
6, 13, 20, 27 juli 2020 (4).

tijd:
Maandag 13.15 – 15.00 uur.

plaats:
Live online.

studiemateriaal:
Hand-outs komen na afloop van de colleges beschikbaar via de website van de docent.

Onze docenten

Prijs: € 100

Aantal plaatsen: 100

Startdatum: 06-07-2020

Periode: Zomer

Locatie: Live online

Zie de praktische informatie voor details

Soort: cursus online

Duur : 4 bijeenkomsten

Ik heb een vraag