Generic selectors
Alleen precies overeenkomende resultaten
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
courses

Licht op Scandinavische kunst

Mw. drs. S.K. Goddijn

kunst & cultuur zomeracademie

2K0 213
Amersfoort

Richard Bergh, Noordse zomeravond, 1899, olieverf op doek, 170 x 223,5 cm., Göteborg Konstmuseum Bron: www.sandstead.com/images/sweden/furstenberg via commons.wikimedia.org

Course Reviews

Still no reviews

Een stille mijmering op een Noordelijke zomeravond…

In deze cursus neemt de van oorsprong Deense kunsthistoricus Saskia Goddijn u mee op reis naar een belangrijk deel van de kunst­geschiedenis van het hoge Noorden, namelijk die van de negentiende eeuw.

In de loop van deze eeuw verlangden Scandinavische kunstenaars naar het door­breken van academische tradities en het maken van kunst die het eigene tot uitdrukking kon brengen; kunst die in Scandinavische ogen onmiskenbaar Scandinavisch zou zijn. In deze cursus volgen we een aantal bekende en minder bekende Scandinavische kunstenaars op hun zoektocht naar geschikte motieven, een geschikte beeldtaal en de ontdekking van Noordelijk licht als stemmingsbepalend beeldelement.

In het eerste college zien we Zweedse en Deense kunstenaars op zoek naar een eigen artistieke identiteit. In het tweede college zijn Finse en Noorse kunstenaars aan de beurt. In dit college wordt tevens aandacht besteed aan (twintigste-eeuwse) kunst in IJsland. Het derde college gaat over Scandinavische vrouwen in de kunst en kunst van Scandinavische vrouwen. Daarna is het tijd om ons te buigen over kunst en design van het echtpaar Carl en Karin Larsson, die van grote invloed bleken op het beeld dat ontstond – en nog altijd bestaat – van de Zweedse cultuur.

cursusdata:
7, 9, 14, 16 juli 2020 (4).

tijd:
Dinsdag en donderdag 13.30 – 15.15 uur.

plaats:
Hogeschool Utrecht-Amersfoort, De Nieuwe Poort 21, 3812 PA Amersfoort.

studiemateriaal:
Hand-outs met vermelding behandelde kunstwerken, literatuursuggesties en aanvullende informatie voor eventuele nadere bestudering worden uitgereikt/ digitaal verspreid.

Onze docenten

Prijs: € 128

Aantal plaatsen: 50

Startdatum: 07-07-2020

Periode: Zomer

Locatie: Hogeschool Utrecht-Amersfoort

Zie de praktische informatie voor details

Soort: cursus

Duur : 4 bijeenkomsten

Ik heb een vraag