Generic selectors
Alleen precies overeenkomende resultaten
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
courses

My home is my castle

Mw. drs. J.W. Beeling

geschiedenis

2G0 110
Hogeschool Utrecht-Amersfoort

Kennedy en Nixon debat en Deens design, 1960

Course Reviews

Still no reviews

Deze cursus is het laatste deel van de driedelige leergang ‘My home is my castle’, maar kan ook goed los gevolgd worden. De cursus is een herhaling van die uit najaar 2018.

Deze cursus gaat over de interieurs uit de periode na de Tweede Wereldoorlog. De oorlog had grote invloed op de stijl van inrichten. Schaarste in woningen, meubilair en grondstoffen gaf nieuwe impulsen en uitdagingen. Dit resulteerde in vernieuwingen op het gebied van sociale woningbouw en serieproductie. Technieken en materialen die voor de oorlogsindustrie ontwikkeld waren, vonden hun weg naar de interieurs. Zo was het glasvezel in de eerste stoelen van Charles Eames in de oorlog al eerder toegepast in radarkoppen van vliegtuigen. De tweede helft van de 20e eeuw was bij uitstek de periode van de kunststoffen, zoals te zien is bij ontwerpers als Verner Panton en later bij het Italiaanse design. Ook ontwikkelden de ruimtevaart en de burgerluchtvaart zich in deze tijd, met als gevolg de ‘space age interieurs’. Het Deense design met Arne Jacobsen, de extreme interieurs in de ‘swinging sixties’, het bekende oranje en bruin in de zeventiger jaren, de High Tech-stijl met als voorbeeld het Centre Pompidou en de Memphis groep – in de jaren ’80 opgericht door Ettore Sottsass – komen ook aan de orde. Het gaat een cursus met veel herkenning worden.

Deze cursus is het laatste deel van de driedelige leergang 'My home is my castle' maar kan ook goed los gevolgd worden. De cursus is een herhaling van die uit najaar 2018

cursusdata:
4, 11, 18 maart 2020 (3).

tijd:
Woensdag 14.00 – 16.00 uur.

plaats:
Hogeschool Utrecht-Amersfoort, zaal C2.57, alleen op 11 maart zaal C4.58, De Nieuwe Poort 21, 3812 PA Amersfoort.

studiemateriaal:
Wordt nader bekend gemaakt.

Onze docenten

Prijs: € 96

Aantal plaatsen: 30

Startdatum: 04-03-2020

Periode: Voorjaar

Locatie: Hogeschool Utrecht-Amersfoort

Zie de praktische informatie voor details

Soort: cursus

Duur : 3 bijeenkomsten

Ik heb een vraag