Generic selectors
Alleen precies overeenkomende resultaten
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
courses

hallo

Nachtelijk leven

Dhr. drs. K. Boele

natuurwetenschappen zomeracademie

2N8 221
Hogeschool Utrecht-Amersfoort

Groot avondrood

Geef een reactie

Course Reviews

Still no reviews

Het maximum aantal deel­nemers is 20.

Voedsel zoeken, een partner vinden in een veilige omgeving of de beste plek voor het nageslacht. Een voortdurende uitdaging voor elk dier. De eerste vraag is dan steeds weer wanneer dit moet gebeuren: overdag of ’s nachts? Tijdens dit bijzondere programma nemen we u mee in de duistere wereld van nachtdieren. Hoe is oriëntatie mogelijk zonder zonlicht? Welke zintuigen worden gebruikt om voedsel te vinden? Wat zijn de gevaren van een duister bestaan? In de afgelopen decennia zijn steeds meer onderzoeksresultaten gepubliceerd die een deel van het antwoord geven op al deze vragen. Pas in 2014 werd bekend dat nachtvlinders kleuren kunnen zien. Het sonarsysteem van vleermuizen blijkt niet om te kunnen gaan met moderne windmolens. Uilen jagen niet alleen op gehoor maar ook op zicht.

Na het college gaat u op pad om vleermuizen op te sporen. U leert de eerste basisvaardigheid voor vleermuisonderzoek. Het omgaan met een batdetector vereist enige oefening, maar al snel zal het u lukken om dwergvleermuizen en watervleermuizen te herkennen. Niet alleen aan hun specifieke biotoop, maar ook op geluid. De tweede avond begint wat later. Vlak voor zonsondergang arriveert u met eigen vervoer op een locatie ergens rond of op de Amersfoortse hei. Met hulp van een speciale lamp en laken worden grote en kleine, bonte en grauwe vlinders gelokt. Doel van dit onderdeel is een eerste kennismaking met enkele vlinderfamilies.

cursusdata:
9, 10 juli 2018 (2).

tijd:
Maandag: 19.00 – 23.00 uur, college en vleermuiswandeling. Dinsdag: 21.00 – 00.30 uur, vlinderwandeling.

plaats:
Kamp Amersfoort, Loes van Overeemlaan 19, 3832 RZ Leusden. De locatie van 10 juli wordt tijdens het 1e college bekend gemaakt.

studiemateriaal:
Uitgebreide hand-out.

Prijs: € 87

Aantal plaatsen: 20

Startdatum: 09-07-2018

Periode: Zomer

Locatie: Kamp Amersfoort

Zie de praktische informatie voor details

Soort: cursus

Duur : 2 bijeenkomsten

Ik heb een vraag

Related Products

09-07-2018

2 bijeenkomsten

29-11-2018

8 bijeenkomsten

08-11-2018

6 bijeenkomsten