Generic selectors
Alleen precies overeenkomende resultaten
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
courses

Op virtuele rondreis achter de Europese oostgrens

Dhr. drs. K. Onwijn

mens & maatschappij zomeracademie

1M0 209
Utrecht

© Karel Onwijn

Course Reviews

Still no reviews

Deze cursus is onderdeel van de meerdelige leergang ‘Op cultuur-historische rondreis door het Wilde Oosten’ maar kan ook goed los gevolgd worden.

Na uw aanmelding voor een cursus mag u een gratis lezing uitzoeken. Uw keuze kunt u per e-mail doorgeven aan hovo@uu.nl.
Ook kunt een tweede cursus volgen voor de helft van de prijs. U betaalt dan de helft van de goedkoopste cursus. Ook deze tweede cursus kunt u aanmelden via hovo@uu.nl.

Nu we tijdelijk niet meer op reis kunnen, biedt ervaren reisleider en historicus Karel Onwijn u aan met hem een virtuele rondreis te maken door de landen van de voormalige Sovjet-Unie. Tijdens zeven bijeenkomsten via Zoom maakt u kennis met de grote gevarieerdheid van deze grotendeels onbekende landen, zowel wat betreft natuur als cultuur. Mede aan de hand van mooie beelden en filmfragmenten reist u rond door Rusland, Siberië, Wit-Rusland, Oekraïne, de Baltische landen, Moldavië, de Kaukasus en Centraal-Azië. U reist bijvoorbeeld door uitgestrekte toendragebieden in Siberië, over hoge bergtoppen in Georgië, langs verlaten Oostzee-stranden in Estland en door uitgestrekte steppen in Kazachstan. Tegelijkertijd zult u kennismaken met pittoreske huismusea van bekende kunstenaars in Moskou, sprookjesachtige orthodoxe kerken in Kiev, de verrassende architectuur in Riga en de middeleeuwse madrassa’s in Samarkand. En nog heel veel meer.. We maken daarbij ook dankbaar gebruik van de vruchten van de lokale literatuur, film en muziek. En wellicht dat u hierdoor zo enthousiast raakt dat u na het coronatijdperk een van deze landen in levende lijve wilt gaan bezoeken.

cursusdata:
5, 9, 12, 16, 19, 23, 26 juni 2020 (7).

tijd:
Dinsdag en vrijdag 11.00 – 12.45 uur.

plaats:
Live online.

doelstelling:
In deze cursus maken we uitgebreid kennis met de natuur en cultuur van de 15 landen die vroeger de voormalige Sovjet-Unie vormden. We ontdekken dat deze onbekende regio qua landschap en cultuur vele malen gevarieerder is dan we hadden verwacht. Mede door het gebruik van mooie beelden en filmfragmenten krijgt u na afloop het gevoel dat u ondanks het coronavirus toch op vakantie bent geweest met nieuwe reiservaringen die u graag zou willen delen met familie en vrienden.

studiemateriaal:
Tijdens de collegereeks zullen artikelen en boekfragmenten digitaal worden toegestuurd.

Onze docenten

Prijs: € 175

Aantal plaatsen: 100

Startdatum: 05-06-2020

Periode: Zomer

Locatie: Live online

Zie de praktische informatie voor details

Soort: cursus online

Duur : 7 bijeenkomsten

Ik heb een vraag