Generic selectors
Alleen precies overeenkomende resultaten
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
courses

Op zoek naar geluk

Mw. drs. N. Pronk-van den Hoven

mens & maatschappij

1M8 329
Hogeschool Utrecht

Geef een reactie

Course Reviews

Still no reviews

Deze cursus is onderdeel van de Leergang ‘Toegepaste Psychologie’, maar kan ook goed los worden gevolgd.

Geluk is een onderwerp dat ons allen aanspreekt. In het huidige tijdsgewricht ‘etaleren’ mensen hun succeservaringen en geluksmomenten via sociale media. Het leven lijkt maakbaar. Degenen die minder succes­vol lijken te zijn, kunnen het idee krijgen dat zij dit mogelijk aan zichzelf te danken hebben. Negatieve emoties worden zoveel mogelijk genegeerd. De illusie bestaat dat ziektes overwonnen kunnen worden, als je maar positief ingesteld bent. Geluk wordt meestal omschreven als tevreden zijn met het leven dat je leidt. Ongelukkig zijn wordt soms als falen gezien.

In deze cursus komen aan de orde: de stand van zaken met betrekking tot het onderzoek naar geluk, de rol van dankbaarheid, geluk in de liefde maar ook liefdesverdriet, verbondenheid tussen mensen, omgaan met pijn, verdriet en angst, ouder worden en geluk, emotionele flexibiliteit en rust in het hoofd. In elke bijeen­komst wordt één van bovenstaande thema’s aan de orde gesteld. Theorie en praktijk worden met elkaar in verbinding gebracht. Er wordt aan de hand van vragen of een casus nagegaan op welke wijze men de eigen beleving van geluk kan bevorderen. Centraal bij alle bijeenkomsten staat de vraag: “Wat maakt mij gelukkig, waar kom ik mijn bed voor uit?” Dit wel vanuit het besef dat geluk en ongeluk twee keerzijden van de levensmedaille zijn.

cursusdata:
11, 18, (niet 25) oktober; 1, 8, 15, 22, 29 november; 6 december 2018 (8).

tijd:
Donderdag 13.15 – 15.00 uur.

plaats:
11/10: Padulaan 99, zaal 2.307; 18/10: zaal 2.207; 1+8/11: Padualaan 101, zaal 1.424, overige data worden later bekend gemaakt.

studiemateriaal:
Aanbevolen literatuur: Botton, Alain de (2017), Weg van Liefde. Amsterdam/Antwerpen: Uitgeverij Atlas Contact. David, Susan ((2016), Emotionele Flexibiliteit, laat los, omarm verandering en bloei op in je werk en je leven. Amsterdam: Meulenhoff Boekerij b.v. Gawdat, Mo (2017), De logica van geluk. Ontdek de formule. Amsterdam: Uitgeverij Brandt. Sandberg, Sheryl en Grant, Adam (2017), Optie B, confronteer tegen­slag, bouw veerkracht en vind geluk. Amsterdam: A.W. Bruna Uitgevers B.V.

Prijs: € 232

Aantal plaatsen: 24

Startdatum: 11-10-2018

Periode: Najaar

Locatie: Utrecht - Uithof

Zie de praktische informatie voor details

Soort: cursus leergang

Duur : 8 bijeenkomsten

Ik heb een vraag