Generic selectors
Alleen precies overeenkomende resultaten
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
courses

Van Homo sapiens tot Homo deus?

Dhr. prof. dr. W.E.A. van Beek

mens & maatschappij

3M0 125
Utrecht

Harari met zijn twee boeken

Course Reviews

Still no reviews

De boeken van Yuval Noah Harari zijn een wereldhit: Sapiens: Een kleine geschiedenis van de mensheid, en Homo Deus: Een kleine geschiedenis van de toekomst. In al hun breedte nodigen ze wel uit voor commentaar, aanvulling en debat, en dat is precies wat deze cursus beoogt te doen. Ons vertrek­punt is de antropologie, en de invalshoek is die van culturele evolutie en culturele diversiteit, met speciale aandacht voor de religieuze component en voor de kunst. Dat leidt tot vragen als: ‘Hoe is religie ontstaan, en wat is haar rol in vroege culturen? Cultuur is per definitie een kwestie van variatie en diversiteit – hoe belangrijk is dit voor de evolutie van Homo sapiens? En waar zou dat naar toe kunnen leiden? Wat betekent het menselijke vermogen tot creatieve vormgeving voor die evolutie, en dus ook voor de toekomst?

We volgen Yuval Harari in zijn tocht door de menselijke geschiedenis en de mogelijke toekomst, en zetten daarbij steeds zijpaden uit door het historische – en futuristische – landschap. Want de keuzes die hij maakt zijn op zich plausibel, maar alternatieven zijn zeker mogelijk. Het is de bedoeling in deze colleges gebruik te maken van onze ‘crowd intelligence’ en met de cursisten samen te bezien in hoeverre wij de geschiedenis wellicht iets kunnen herschrijven en de toekomst opnieuw vorm kunnen geven.

Attentie!  cursus start later dan in de cursusgids is aangeven, data:
25 februari; 3, 10, 17, 24, 31 maart 2020 (6).

tijd:
Dinsdag 13.15 – 15.00 uur.

plaats:
Ruppertgebouw, Leuvenlaan 19-21, Utrecht Science Park. 25/2:B-3/3:-111-10/3:0.33-17/3:D-24/3:114-31/3: 0.11

studiemateriaal:
Aanbevolen: Yuvan Noah Harari: Sapiens: Een kleine geschiedenis van de mensheid en Homo deus: Een kleine geschiedenis van de toekomst. Thomas Rap, 2017.

Onze docenten

Prijs: € 192

Aantal plaatsen: 40

Startdatum: 25-02-2020

Periode: Voorjaar

Locatie: Utrecht Science Park

Zie de praktische informatie voor details

Soort: cursus

Duur : 6 bijeenkomsten

Ik heb een vraag