Generic selectors
Alleen precies overeenkomende resultaten
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
courses

Zijn dieren slim?

Dhr. prof. dr. J.A.R.A.M. van Hooff

special zomeracademie

1C0 207
Utrecht

Course Reviews

Still no reviews

Ook dit jaar is er een gezamenlijke bijeenkomst voor grootouders en klein­kinderen vanaf 8 jaar. Neem samen plaats in de Kilimanjaro Lodge van Burgers’ Zoo in Arnhem. Prof. dr. Jan van Hooff zal in de ochtend een lezing geven over de slimheid van dieren.

Kunnen dieren denken? Nee, natuurlijk niet. Ze reageren blindelings, zonder na te denken. Het zijn gewoon gewoontes. Dieren leven volgens hun instincten. Ja toch? En toch ontdekken we steeds meer dat ze hele slimme dingen kunnen doen. Dat ze bijvoorbeeld snappen hoe ze werktuigen kunnen gebruiken. Wij mensen bedienen ons van allerlei werktuigen. Dat kan heel simpel gereedschap zijn, bijvoorbeeld een hamer om iets mee kapot te slaan, of iets veel ingewikkelder: een raket om mee naar de Maan te vliegen. Dat we dit soort dingen kunnen, maakt ons tot mens. Er is nog geen geit of een karper die een raket heeft gemaakt. En toch... allerlei dieren blijken toch heel veel slimme dingen te kunnen doen.

In het verhaal dat ik jullie ga vertellen, zal ik laten zien wat we allemaal ontdekken als we heel goed naar het gedrag van dieren kijken. In de middag gaan we met z’n allen naar de chimpansees en zal ik jullie laten zien dat zij echt wel slim zijn.

datum:
Zaterdag 4 juli 2020.

tijd:
Programma:
11.00 – 12.45: interactieve lezing;
13.00 – 14.00: lunch;
14.00 – circa 15.30 uur: rondleiding bij de apen/ andere dieren in groepen van ongeveer 20 personen. U kunt tot sluitingstijd in Burgers Zoo verblijven.

plaats:
Koninklijke Burgers’ Zoo, Antoon van Hooffplein 1, 6816 SH Arnhem. De lezing vindt plaats in de Kilimanjaro Lodge van Koninklijke Burgers’ Zoo, een excursie­wandeling in het park na de lunch.

Prijs: € 65

Inclusief toegangsprijs dierenpark, parkeerkaart, koffie/thee/limonade, een lunch, de lezing en de rondleiding. Toeslag per kind € 25,-.

Aantal plaatsen: 80

Startdatum: 04-07-2020

Periode: Zomer

Locatie: Koninklijke Burgers’ Zoo

Zie de praktische informatie voor details

Soort: special

Duur : 1 bijeenkomst

Ik heb een vraag