Generic selectors
Alleen precies overeenkomende resultaten
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
courses

Zuidelijke Kaukasus ontleed

Dhr. drs. K. Onwijn

geschiedenis

1G0 107
Utrecht

In de Svetitschoveli-kathedraal in de oude Georgische hoofdstad Mtscheta vind je graven van verschillende Georgische koningen (copyright Karel Onwijn)

Course Reviews

Still no reviews

Deze cursus is onderdeel van de meerdelige leergang ‘Op cultuurhistorische rondreis door het Wilde Oosten’ maar kan ook goed los gevolgd worden. De cursus is een geactualiseerde herhaling van die uit maart/april 2018.

De Zuidelijke Kaukasus behoort tot een van de minst bekende regio’s van Europa. Toch liggen in Georgië en Armenië de hoogste bergtoppen van ons werelddeel (boven 5000 meter), vind je er de oudste bouwwerken uit de christelijke cultuur en wonen er uiterst gastvrije mensen. De regio ligt onder de rook van Rusland en aan de rand van Turkije en Iran, en ze vormt al eeuwenlang de grens tussen Europa en Azië. Zowel Armenië als Georgië behoren tot de oudste christelijke naties van de wereld en kennen beide een eeuwenoude eigen taal en schrift. In 1991 zijn deze landen onafhankelijk geworden van de Sovjet-Unie en sindsdien kunnen ze zich weer geheel op hun eigen culturele erfgoed richten. Politiek gezien lijken deze landen echter een tegengestelde weg in te slaan: terwijl Georgië het Associatie­akkoord met Europa heeft ondertekend, is Armenië lid van de door Rusland geleide Euraziatische Unie. In deze cursus maken we aan de hand van hun politieke en culturele geschiedenis uitgebreid kennis met deze twee landen. We zullen daarbij ook dankbaar gebruikmaken van de rijke vruchten van de lokale literatuur, film en muziek.

In september 2020 wordt er een 12-daagse rondreis door Armenië aangeboden onder leiding van de docent. Klik hier voor meer informatie.

cursusdata:
12, 19, 26 maart; 2, 9, 16 april 2020 (6).

tijd:
Donderdag 11.00 – 12.45 uur.

plaats:
Ruppertgebouw, Leuvenlaan 19-21, Utrecht Science Park. 12+19+26/3: 0.33; 2/4: Rood-9/4:116-16/4:0.33

studiemateriaal:
Tijdens het eerste college kan een syllabus met artikelen worden aangeschaft, deze zal ook digitaal worden toegestuurd

Onze docenten

Prijs: € 192

Aantal plaatsen: 50

Startdatum: 12-03-2020

Periode: Voorjaar

Locatie: Utrecht Science Park

Zie de praktische informatie voor details

Soort: cursus

Duur : 6 bijeenkomsten

Ik heb een vraag