De nieuwe website van HOVO Utrecht

homepage hovoutrecht.nl

homepage hovoutrecht.nl

In maart jl. presenteerde HOVO Utrecht vol trots de nieuwe website.

Dat was hard nodig want de oude website voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd, zowel qua vormgeving als technisch. Daar kwamen bovengenoemde privacyrichtlijnen (AVG) vanuit de Europese Unie nog eens bij. Kortom: hoogtijd voor wat anders.

De belangrijkste nieuwigheden op een rij:

  • De website voldoet aan de nieuwe eisen met betrekking tot de privacywetgeving. Dat wil zeggen dat allerlei garanties zijn ingebouwd om veilig met uw persoonsgegevens te kunnen werken. Deze nieuwe regeling is vanaf 25 mei a.s. van kracht. Wilt u de privacyverklaring van HOVO Utrecht lezen? Klik hier
  • De website is responsief; dat wil zeggen dat de website nu ook gemakkelijk te bekijken is op bijvoorbeeld een tablet of op de mobiele telefoon.
  • Linksboven op de homepage staat de button naar informatie over de Vrienden van HOVO Utrecht en naar hun website. U kunt daar gelijk donateur worden.
  • Er zijn ook een hoop zaken ‘bij het oude’ gebleven. Zo vindt u de vensterstructuur met de cursusrubrieken nog steeds terug, kunt u uw kenniscadeaubon regelen en er is een nieuwsrubriek met laatste nieuwtjes.

 

Wel is de inschrijfprocedure voor een cursus drastisch veranderd.

  • Om in te schrijven voor een cursus maakt u nu eenmalig een account aan met uw e-mailadres en een wachtwoord (u kunt dit laten onthouden door uw computer). In uw account kunt u uw gegevens noteren en uw betalingswijze kiezen. Bij een volgend bezoek aan de website hoeft u dan alleen in te loggen en niet meer al uw gegevens in te vullen. U kunt uw account bekijken wanneer u maar wilt en kunt dan inzien voor welke cursussen u zich heeft opgegeven. U krijgt dus geen bericht meer van inschrijving van HOVO.
  • Een week voor aanvang van de cursus krijgt u wel zoals gebruikelijk de welkomstbrief met locatie en routebeschrijving. Daar zal overigens geen deelnemerslijst meer bij zijn. Dat is in het kader van de AVG niet meer toegestaan.
  • In het kader van de al genoemde privacywetgeving hebben wij uw toestemming nodig om uw gegevens in het account te bewaren. Dit regelt u gelijk bij uw aanmelding op het digitale aanmeldingsformulier.

 

Wellicht kan de site nog ‘geperfectioneerd’ worden of heeft u suggesties? Dan horen wij dit graag! Stuurt u dan een mail naar hovo@uu.nl.

Als u vragen of hulp nodig heeft bij het aanmaken van uw account, dan kunt u ons bellen op 030-253 31 97 (ma t/m do van 9.00-12.30 uur).