line
ZOEK CURSUS OP:


line
line
Open Dag HOVO in de Botanische Tuinen

Een 'proeverij' van diverse categorieën

Cursuscode: 6C7220

Ter afsluiting van de zomeracademie biedt HOVO Utrecht, in samenwerking met 'Vrienden van HOVO' en de Botanische tuinen, u een leerzame middag aan. In de prachtige omgeving van de Botanische Tuinen van Universiteit Utrecht geven wij u een voorproefje van het cursusaanbod voor het cursusjaar 2017-2018. Docenten laten u op ludieke wijze kennis maken met het cursusaanbod op hun vakgebied. We richten hiervoor diverse kramen in. De 'Vrienden van HOVO' verzorgen een boekenkraam waar u het eerste halve uur per persoon max. 8 boeken kunt inbrengen en andere gratis mee terugnemen (voor meer informatie klik hier). 

De middag biedt tevens de mogelijkheid om rondleidingen te volgen in de Botanische Tuinen. Een speciaal opgeleide gids toont de leukste en mooiste planten van dit jaargetijde en vertelt het bijbehorende verhaal. De Utrechtse Botanische Tuinen behoren tot de oudste nog bestaande universitaire tuinen van Nederland. Voor het universitaire onderwijs speelt de tuin nog altijd een grote rol. 

Daarnaast kunt u lezingen van circa 25 minuten van docenten bijwonen die u alvast een beeld geven van wat u kunt verwachten in het nieuwe cursusjaar. We starten met een lezing door hortulanus G.M.van Buiten over de Botanische Tuinen, ook wel de 'groene schatkamer' genoemd. 

De Open Dag van HOVO heeft plaats op een mooie zomerse dag in een prachtige omgeving, waar u uw kennis op prettige en speelse wijze kunt uitbreiden en contact kunt leggen met gelijkgestemden en bekenden van HOVO. U bent van harte welkom!

U kunt zich inschrijven voor de rondleiding in de Botanische tuinen.
14.00 – 15.30 uur  Rondleiding 'Kampioenen van het Plantenrijk',  klik hier
15.30 – 17.00 uur  Rondleiding ‘Medicinale planten en de rotstuin', klik hier

U kunt zich alvast opgeven voor deze dag. We stellen het op prijs wanneer u zich van te voren aanmeldt, zodat we weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen. Voor deelname aan een rondleiding door de Botanische Tuinen vragen we een bijdrage van E 10,00. Dit valt niet onder de entreeprijs. U kunt zich voor de rondleidingen en de Open Dag apart opgeven vanaf 1 mei. 

Consumpties en lunchpakket
De entréeprijs  is inclusief twee consumptiebonnen.
De middag start om 13uur, vanaf 12uur kunt u naar binnen, desgewenst kunt u een lunchpakket aanvragen. Deze wordt dan voor u klaar gelegd.
Wilt u een lunchpakket, klik hier.

tijd: donderdag 13:00-16:00 uur
startdatum:27 juli 2017
plaats:Botanische Tuinen, Budapestlaan 17, DE UITHOF
docent:
extra info: Specials
prijs: € 5,00
code: 6C7220  HOVO Utrecht stelt deze informatie met de grootste zorg samen. Desondanks kunnen er wijzigingen in het aanbod noodzakelijk zijn. U kunt aan de informatie op de site dan ook geen rechten ontlenen. Wij vragen u begrip hiervoor te hebben.

Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: