Woertman, Prof. dr. Liesbeth

Emeritus hoogleraar psychologie aan de Universiteit Utrecht en auteur bij uitgeverij Ten Have.

Prof. dr. Liesbeth Woertman

Kerkhof, Dr. Peter-Alexander

Wetenschappelijk onderzoeker Fryske Akademy, voormalig universitair docent Universiteit Leiden / Universiteit Gent

 

Ga naar het Youtube-kanaal van Peter-Alexander Kerkhof

Dr. Peter-Alexander Kerkhof

Wal, Prof. dr. Koo van der

Prof. dr. Koo van der Wal is emeritus hoogleraar wijsbegeerte Erasmus Universiteit Rotterdam

Bart, Prof. dr. Harm

Prof. dr. Harm Bart is emeritus hoogleraar Wiskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Voor HOVO Rotterdam heeft hij in het verleden een groot aantal cursussen verzorgd.  Ook was hij in de periode 2001-2014 voorzitter van de Commissie HOVO Rotterdam.

Groenendijk, Tanja MA

Tanja Groenendijk is gespecialiseerd in het Amerikaanse politieke systeem en Supreme Court.

Tanja Groenendijk MA

Kennedy, Prof. dr. James

Prof. dr. James Kennedy is hoogleraar Moderne Nederlandse geschiedenis aan de Universiteit Utrecht.

Prof. dr. James Kennedy

Willemsen, Drs. Thea

Drs. Thea Willemsen studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam met als specialisatie laatmiddeleeuwse schilderkunst. Ze geeft al jaren cursussen en lezingen, onder andere bij diverse HOVO-instellingen. Daarnaast organiseert zij excursies.

Erens, Drs. Frederik

Drs. Frederik Erens (1970) studeerde aan de Rijksuniversiteit Utrecht politieke en Oost-Europese geschiedenis. Hij is met name gespecialiseerd in de geschiedenis en actualiteit van de Baltische landen. Ook heeft hij een studie gedaan naar de toegepaste kunst en architectuur uit de periode 1880-1940. Tevens is hij wekzaam als reisleider voor cultuurreizen.

Lackamp, Drs. Jan Willem

Drs. Jan Willem Lackamp studeerde theoretische natuurkunde aan de Katholieke Universiteit Nijmegen, met bijvak natuurfilosofie. Aan het Wagenings Lyceum was hij leraar natuurkunde en schoolleider. Vervolgens was hij rector van het Mondriaan College in Oss. Hij is lid van de redactie van Exaktueel, bron van actuele natuurkundeopgaven (op natuurkunde.nl) en was medeauteur en eindredacteur van Bèta in het dagelijks leven.

Cate, Prof. dr. Carel ten

Prof. dr. Carel ten Cate is emeritus hoogleraar Gedragsbiologie aan de Universiteit Leiden. Zijn onderzoek richt zich op de geluiden en cognitieve vermogens van dieren, i.h.b. vogels. Hierbij werkt en publiceert hij regelmatig samen met taalkundigen, muziek- en cognitiewetenschappers. Hij is Editor van het boek Avian Cognition (Cambridge University Press, 2017)

Carel ten Cate