Deen, Dr. Bob

Oost-Europadeskundige en senioronderzoeker, Instituut Clingendael

Boer, MSc, Hester den

Onderzoeksjournalist en fotograaf, afgestudeerd in Holocaust- en Genocidestudies, Universiteit van Amsterdam.

Brinkman, Dr. Pim

Ex-wetenschappelijk medewerker Schildertechniek aan de Universiteit Leiden en ex-lector Onderzoek en Restauratie Erfgoed, Hogeschool Utrecht.

Koning, Dr. ir. Niek

Heeft als deskundige op het gebied van mondiale voedselzekerheid, internationale landbouwpolitiek en economische ontwikkeling gewerkt bij het ‘departement Sociale Wetenschappen en het Centrum voor Duurzame Ontwikkeling en Voedselzekerheid van Wageningen Universiteit’. Hij heeft veel gepubliceerd en activiteiten verricht voor boerenorganisaties, ngo’s en overheids­instanties in tal van ontwikkelde en minder ontwikkelde landen.

Buijs, Prof. dr. Arie

Emeritus hoogleraar Financiering en Beleggen (UU), emeritus hoogleraar Kwantitatieve Methoden (Nyenrode) en gasthoogleraar Business Management (Nelson Mandela Universiteit, Zuid-Afrika). Sinds 2014 is hij verbonden aan Kifid als lid van de geschillencommissie.

Glorie, Drs. Ingrid

Zij was hoofdredacteur van het tijdschrift van het Zuid-Afrikahuis in Amsterdam. Momenteel is zij freelance journalist, vertaler en programmamaker. Ze is de drijvende kracht achter de Week van de Afrikaanse roman en het Festival voor het Afrikaans.

Jürgenhake, Dr. Ing. Birgit

Studeerde architectuur aan het Universiteit in Karlsruhe en werkte als architecte in diverse internationale bureaus. Sinds 2004 is ze assistent professor aan de Faculteit Architectuur van de TU Delft en sinds 2002 regelmatig docent voor het HOVO onderwijs. In 2011 deed ze een onderzoek over het traditionele stadshuis, de Machiya, in Kyoto. Sinds 2018 begeleid ze een architectuurreis door Japan voor Labrys Reizen.

Canters, Drs. Nelleke

Was hogeschooldocent filosofie aan de Fontys Hogescholen te Eindhoven, onderzoeker aan het Nietzsche Kolleg te Weimar en bestuurslid van de Wijsgerige Kring Eindhoven. Ze is directeur van het Centrum voor Filosofie & Kunst te Budel en verzorgt ieder jaar een denkvakantie in samenwerking met diverse buitenlandse universiteiten.

Rietbergen, Peter

Vanaf 1993 (en sinds 2016 emeritus-) hoogleraar cultuur- en wereldgeschiedenis, Radboud Universiteit Nijmegen. Was tevens verbonden aan het Koninklijk Nederlands Instituut te Rome en aan Christ Church College, Oxford. Belangrijkste recente publicatie: Europe: A Cultural History (London, Routledge, 2020).

Burgt, Dr. Ineke van der

Werkte als arts voor verstandelijk gehandicapten (AVG arts) verbonden aan Fatima en specialiseerde daarna tot Klinisch Geneticus in het Radboudumc. Zij heeft ca. 30 jaren aldaar erfelijkheidsonderzoek en -advizering gedaan en onderwijs verzorgd aan medische studenten en artsen in opleiding. Ze is gepromoveerd op het proefschrift “Clinical and Genetic Studies in Noonan Syndrome”. Graag deelt ze haar kennis over de impact van erfelijkheid bij ziektes en aangeboren aandoeningen.