Velde, Prof.dr. Paul van der

Prof.dr. Paul van der Velde studeerde Indiase Talen en Culturen aan de universiteiten van Utrecht en Leiden. Hij promoveerde op een studie naar mystiek rond de hindoe god Krishna. Op het moment is hij hoogleraar Aziatische religies, Sanskriet en Hindi aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij publiceert geregeld over Aziatische culturen, religies en kunsten.

Wierda, Dr. Inge

Dr. Inge Wierda is kunsthistorica en Russische-kunstspecialist. Sinds 1997 is zij actief in het onderwijs, onderzoek en musea. Verder werkt zij als auteur, eindredacteur en tentoonstellingsmaker. Zie www.arthistory-iw.nl

Dijkshoorn, Drs. Pieter

Drs. Pieter Dijkshoorn studeerde geschiedenis en filosofie aan de VU en de Universiteit van Amsterdam. Hij heeft vele jaren geschiedenis gegeven aan volwassenen en jongeren. Hij heeft zich toegelegd op het Interbellum (tijdperk tussen de wereldoorlogen) en de Nederlandse geschiedenis van de zestiende eeuw. Hij specialiseerde zich in de filosofie van de oudheid en Spinoza. Daarnaast geeft hij Nederlandse les aan anderstalige volwassenen.

Krop, prof. dr. Henri

Tot september 2012 werkzaam als universitair docent geschiedenis van de wijsbegeerte en bijzonder hoogleraar Spinoza Studies. Hij vertaalde de Ethica van Spinoza (2003, 2023 elfde druk) en schreef Spinoza, een paradoxale icoon van Nederland (2014)

Laar, prof. dr. Paul Th. van de

Hoogleraar stadsgeschiedenis Erasmus Universiteit Rotterdam, afdelingshoofd Geschiedenis.

Cauter, dr. Jo van

Universitair docent vroegmoderne filosofie­geschiedenis

Ophuijsen, prof. dr. Jan van

Bijzonder hoogleraar De traditie van het platonisme in relatie tot het vroege christendom

Molenaar, prof. dr. Quintus

HPB en oncologisch chirurg, UMC Utrecht

Intven, prof. dr. Martijn

Radiotherapeut-oncoloog, UMC Utrecht

Hol, prof. dr. Elly

Neurowetenschapper, UMC Utrecht