Generic selectors
Alleen precies overeenkomende resultaten
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
courses

HOVO Kerstconcert – Wachtlijst

In de sfeervolle omgeving van het Academie­gebouw houdt HOVO Utrecht dit jaar wederom een Kerstbijeenkomst in de Aula.

U kunt zich helaas niet meer aanmelden.

In de eerste helft van deze bijeenkomst gaat dhr. drs. J. Langeveld u vertellen over de Messiah van Händel: is dit nu wel of geen kerstoratorium? Voor de tweede helft van de bijeenkomst zal het ensemble Illustre een optreden verzorgen met kerstmuziek.

Tijdens de inloop en pauze is er koffie of thee met kerstbrood en na afloop de traditionele glühwein en chocolademelk.

Het programma is nog in bewerking. Zodra de muziekstukken bekend zijn, wordt dit hier vermeld.

 

Programma

14:00 Inloop

14:30 Lezing door dhr. drs. J. Langeveld

15:30 Pauze

15:45 Kerstmuziek verzorgd door het ensemble Illustre (en niet USKO zoals eerder aangekondigd).

16:30 Borrel

17:30 Afsluiting

Toegang is gratis.

Over de lezing:

In advertenties wordt de Messiah (1741) van Händel regelmatig aangeprezen als het ultieme kerstoratorium. Men kan zich afvragen of dat terecht is. Slechts een klein deel van dit omvangrijke werk is aan het kerstverhaal gewijd, en niet voor niets voerde Händel zelf dit werk niet in de kersttijd maar in de vasten- en paastijd uit. De drie delen samen bestrijken zo ongeveer de hele christelijke heilsgeschiedenis en geven een krachtig polemisch statement af te midden van de godsdienstige discussies ten tijde van de Verlichting.

Over het Ensemble:

Ensemble Illustre is een gezelschap van jonge musici met een passie voor oude muziek. Ensemble Illustre werd in het voorjaar van 2013 opgericht, met als doel oude muziek uit de renaissance en barok in een educatieve sfeer uit te voeren.Ensemble Illustre staat onder leiding van artistiek leider Dennis Broeders. Tijdens de koorrepetities staat niet alleen het instuderen van muziek centraal, maar ook de ontwikkeling van zangtechnieken. Vanuit opwarmoefeningen voor houding, adem en stem wordt gewerkt aan het vrijmaken van een eigen geluid en een ontspannen zanggevoel. Daarnaast komen aspecten als resonans, klinkerinzet, intonatie en vele andere zangtechnieken aan bod.

Dhr. drs. J. Langevelddocent: Dhr. drs. J. Langeveld

Joost Langeveld studeerde orgel bij Bert Matter aan het Arnhemse Conservatorium.Daarnaast studeerde hij Muziekwetenschappen en Sociologie aan de Universiteit Nijmegen. Hij behaalde het diploma Uitvoerend Musicus met de hoogste onderscheiding. Thans doceert hij muziekgeschiedenis bij de HOVO Nijmegen, na jarenlang aan de universiteiten van Nijmegen en Utrecht verbonden te zijn geweest.

datum: 21 december 2018.

tijd: Vrijdag 14.00 tot ca 17.30 uur.

plaats: Academiegebouw, Aula, Domplein 29, 3512 JE Utrecht

kosten: GRATIS