Informatiebrief Over het HOVO Utrecht Zomerprogramma 2020 Live online

Informatiebrief ‘HOVO Utrecht live online…’ Geen Nieuwsbrief, geen Nieuwsflits maar iets geheel nieuws en uit de nood geboren.
In deze ‘live-online’-informatiebrief kunt u alles lezen over het aangepaste zomerprogramma van HOVO Utrecht. We kondigden dat via de Nieuwsflits van 20 maart jl. al aan. Door het bureau, de docenten, mediadeskundigen en andere medewerkers is hard gewerkt om het reguliere programma na de overheidsmaatregelen van 17 maart jl. om te zetten naar een live online programma.
Dat online studeren werkt hebben we al kunnen zien; de afronding van het voorjaarsprogramma verliep al deels online. Ook hebben we u tussendoor kunnen verrassen met een gratis live online lezing. Er staan verder nog twee gratis lezingen gepland op 22 en 29 mei a.s. We raden u aan zich daarvoor in te schrijven. U kunt dan gelijk ervaring opdoen met het online leren en gebruiken van het programma Zoom.

Inhoudelijk zijn de aangeboden cursussen van het bekende, hoge niveau dat u van ons gewend bent. Alleen in sociaal opzicht zal het even wennen zijn. Geen collega-student naast u in de collegebank, geen praatje in de koffiepauze. Maar online studeren heeft ook z’n voordelen, dus beschouw het beslist niet als surrogaat! We streven ernaar weer zo spoedig mogelijk persoonlijk onderwijs te bieden, zodra deze crisis voorbij is.
Wat onveranderd blijft, is dat u vragen kunt blijven stellen aan de docent. HOVO-cursisten worden hierom geroemd!
Wij wensen u veel succes deze zomer! Het gebruik van het online programma Zoom met de inloggegevens krijgt u in de standaard welkomstbrief een week voor de start van een cursus/lezing. Mocht u andere vragen hebben over het online onderwijs, contact dan het bureau via hovo@uu.nl

Programma
Er ligt nu een programma van tien cursussen en vijf lezingen (uit de oorspronkelijke Kennisweek) , die u de komende zomer live online kunt volgen. Deels overgenomen uit het reguliere programma, deels aangepast of geheel nieuw. Het hele programma loopt in de maanden juni en juli. U treft het geheel uiteraard aan op de website van HOVO Utrecht en in digitale vorm is ook de cursusgids Zomeracademie 2020 aangepast. Deze wordt niet nog een keer in papieren vorm verzonden. Bekijk het hele Zomerprogramma hier!

Aanmelden en kortingsacties
We hebben gestreefd naar een inhoudelijk aantrekkelijk aanbod, maar hebben daar toch wat materiële tegemoetkomingen aan toegevoegd.
– Aanmelden voor een lezing of cursus doet u op de gebruikelijke manier via de website van HOVO Utrecht (eventueel eerst een account aanmaken).
– De kosten voor een cursus blijven beperkt tot € 25,- per college.
– Voor een lezing betaalt u € 20,-.
– Als u intekent op een cursus vóór het begin van de HOVO Kennisweek kunt u een lezing uit de Kennisweek uitzoeken om gratis te volgen. De keuze voor de lezing kunt u melden per e-mail naar hovo@uu.nl (dus niet via de site!).
– Als u intekent voor twee cursussen uit de Zomeracademie 2020 krijgt u de goedkoopste cursus voor de halve prijs. Ook de keuze van deze tweede cursus kunt u melden via hovo@uu.nl (dus ook niet via de site!).
– De live online bijeenkomsten worden niet opgenomen en kunnen dus niet op een ander tijdstip worden teruggekeken.
– Informatie of eventuele hand-outs kunt u vinden op de site onder praktische informatie bij een cursus en/of worden u tijdens de sessie verstrekt.