Mini Documentaire-Festival 2018

Georganiseerd door de Vrienden van HOVO Utrecht

Vorig jaar hebben we ons beziggehouden met mensen die muziek maken, dit jaar lopen we ‘Langs de randen van de kunst’.

In de (fragmenten van) documentaires zien we museale beslommeringen in verschillende landen, de vraag van ‘echtheid’ wordt gesteld: is hier sprake van een authentiek werk of een daarvan nauwelijks te onderscheiden kopie, en doet dat er wel toe? Zijn vervalsers criminelen, in onze en in eigen ogen? We zien kunst die is gemanipuleerd als politiek issue in vreemde machtsspelletjes met beroemde doeken, én we zien kunst die op weliswaar avontuurlijke maar niet legale wijze van eigenaar wisselt. Intussen ziet u vele mooie kunstwerken voorbijkomen!

De documentaires zijn Nederlands gesproken of ondertiteld. We beginnen met een product van Nederlandse bodem, ingeleid door de maker zelf. De andere documentaires worden toegelicht in het programma en voorzien van een korte inleiding.
Meer inlichtingen over de organisatie van de dag, de titels en inhoud van de documentaires vindt u in de uitnodiging die begin oktober aan de Vrienden wordt verstuurd. Net als in vorige jaren kunt u een introducé meenemen.

Klik hier voor meer informatie over de Vrienden van HOVO Utrecht.