Nieuw: de HOVO Kennisweek!

De Zomeracademie gaat dit jaar van start met de HOVO Kennisweek. Tijdens deze week (van 29 juni tot en met 6 juli) bieden we u de keuze uit een breed palet aan korte bijeenkomsten.

 

Het programma bevat lezingen van bekende sprekers en enkele bijzondere excursies. Dhr. dr. P. Kuipers Munneke, weerman bij de NOS en onderzoeker aan de Universiteit Utrecht, licht in zijn lezing het laatste klimaatonderzoek toe. De sociale stand van Nederland wordt geschetst door dhr. prof. dr. P. Schnabel, voormalig directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau. Mw. prof. dr. Chr. Brinkgreve, emeritus hoogleraar Sociale Wetenschappen, Universiteit Utrecht spreekt over het raadsel van goed en kwaad.
Daarnaast is het mogelijk om met primatoloog dhr. prof. dr. J. van Hooff op excursie te gaan naar Burgers’ Zoo. Hier kunt u samen met deze wetenschapper (en uw kleinkinderen) de chimpanseekolonie observeren en inzicht krijgen in het sociale gedrag van apen. Het bovenstaande is slechts een greep uit het programma. Voor het hele programma leest u hier verder.

Door de korte bijeenkomsten is de HOVO Kennisweek ook een mooie gelegenheid voor nieuwe cursisten om op een laagdrempelige manier te proeven aan het Utrechtse Hoger Onderwijs.
Heeft u een kennis/vriend/vriendin/familielid die nog nooit een cursus bij HOVO Utrecht heeft gevolgd? Dan bieden we u de gelegenheid om hem of haar gratis als introducé mee te nemen naar één lezing uit de Kennisweek. Stuur hiervoor na uw eigen inschrijving een e-mail met de code van de lezing, samen met de naam en e-mailadres van uw introducé naar hovo@uu.nl