Nieuwe directeur

Een leven lang verwonderingdirecteur HOVO
Ik moet eerlijk zijn: tot een paar maanden geleden had ik nog nooit van HOVO gehoord. Niet zo gek ook, want het duurt nog even tot ik zelf bij de doelgroep hoor. En toch identificeer ik mij wel sterk met de missie van HOVO Utrecht. Een leven lang nieuwe kennis opdoen en verwonderd blijven is iets wat naar mijn idee voor alle leeftijden en generaties gestimuleerd en gefaciliteerd moet worden. En niet omdat het nodig is voor een diploma of certificaat maar bovenal omdat het prachtig is om te weten hoe de wereld in elkaar zit en dit samen met andere cursisten te ontdekken.

 

Van natuurkunde tot communicatie
De zoektocht naar nieuwe kennis is voor mijzelf ook de reden waarom ik in verschillende vakgebieden aan de slag ben gegaan. Na een studie natuurkunde aan de Universiteit Utrecht heb ik achtereenvolgens in de wetenschapsjournalistiek gewerkt voor radio en televisie en als docent lesgegeven in het middelbaar onderwijs. Hierna ben ik aan de slag gegaan binnen de Universiteit Utrecht bij de communicatieafdeling van de bètawetenschappen. Daar zit ik inmiddels alweer meer dan 10 jaar en dit blijf ik ook nu met veel plezier naast mijn werk voor HOVO Utrecht doen.

Samenwerking
In de korte tijd dat ik nu bij HOVO Utrecht werk is mij vooral opgevallen dat er zoveel verschillende betrokken mensen meehelpen. Dit maakt HOVO Utrecht tot een prachtige samenwerking tussen de medewerkers van het bureau, de betrokken kennisinstellingen en de vele vrijwilligers, zoals vanuit de Vrienden van HOVO Utrecht. De komende tijd staat voor mij dan ook vooral in het teken van het kennismaken. Daarnaast zal ik de komende tijd af en toe aanschuiven bij cursusbijeenkomsten. Ik hoop velen van u binnenkort te ontmoeten en ben benieuwd naar uw ideeën!
Drs. Robert Kerst, directeur