CONTACT MET HOVO UTRECHT
twitter-white facebook
ONLINE VERSIE
 
 
HOVO_logo
 
 
Beste lezer,

Alstublieft, de nieuwsbrief van HOVO Utrecht! Deze keer gaat het voornamelijk over de Opendag van HOVO Utrecht op 26 juli aanstaande. Maar we beginnen met een overzicht van alles wat de Zomeracademie te bieden heeft. Van alle onderwerpen staat in de nieuwsbrief alleen een introductie. U kunt doorklikken op ‘lees verder’ om verder te lezen.

Verder zijn er ook weer relevante verwijzingen naar de nieuwe website van HOVO Utrecht. En denkt u dat deze nieuwsbrief ook interessant is voor personen uit uw eigen netwerk? 
Stuurt u deze nieuwsbrief dan gerust door.

(Als u op bovenstaande link klikt, ziet u de nieuwsbrief en rechtsboven in het scherm de optie "DEEL". U kunt de nieuwsbrief daar delen via social media of per e-mail.)

In dit nummer:
Zomeracademie
Reisbureau Einstein
Docentenlezingen
De Vrienden van HOVO
Handige informatie
 
 
 
 
zomeracademie

Zomeracademie bij HOVO Utrecht…

Stelt u zich voor: het is juli in Utrecht en Amersfoort, de schoolvakanties zijn begonnen en het weer is mooi, of even niet zo mooi.

Dat weer is voor de cursisten van HOVO in Utrecht en Amersfoort dan even niet zo van belang. Want in die maand vindt de Zomeracademie plaats. Hoewel voor- en najaar bij uitstek perioden zijn om een cursus te volgen, is dat tijdens de Zomeracademie ook aantrekkelijk. Het programma in de zomer is net even iets luchtiger en de cursussen zijn wat korter. Voor vaste cursisten is het vaak een feest van herkenning: “Hé, ben jij er ook weer bij deze zomer?” In de pauze loop je even naar de Nieuwe Poort of de Uithof, of je praat op een bankje buiten nog even na. Ook dit jaar heeft de Zomeracademie weer een prachtig programma met specials, lezingen en mooie cursussen. En er is overal nog wel een plekje te vinden…
BEKIJK HET AANBOD VAN DE ZOMERACADEMIE 2018
 
▲ TERUG NAAR BOVEN
 
 
 
 
 

Reisbureau Einstein, over buitenaardse buren

Lezing tijdens de Opendag op 26 juli 2018 (in zaal blauw) door prof. dr. Vincent Icke, hoogleraar Theoretische sterrenkunde.

Op Aarde is veel te reizen en te ontdekken. Wie ook een kijkje wil nemen voorbij de sterren, kan terecht bij Reisbureau Einstein. Met raketten die bijna zo snel gaan als het licht kunnen we het hele heelal bereizen. Naar onze sterren-buren, naar het centrum van de Melkweg, en naar sterrenstelsels op een miljard lichtjaar afstand.

Vincent Icke vertelt wat er om ons heen te vinden is. Einstein leerde ons te reizen naar zulke bestemmingen, maar onze techniek is er nog niet aan toe. Tot het zover is, hebben we tijd om te vragen: zou daar al iemand zijn? Sterrenkundigen hebben al bijna vijfduizend planeten buiten ons zonnestelsel ontdekt. Is er ‘iemand’ daarginds? En is dat dan een vriend of vijand?
LEES MEER OVER DE OPEN DAG OP 26 JULI (INCLUSIEF PROGRAMMA)
reisbureau-einstein
 
▲ TERUG NAAR BOVEN
 
 
 
 
docentenlezingen
Docentenlezingen

Docenten geven middels een korte lezing een introductie op de cursus die ze het komende studiejaar zullen geven.

Er zijn vier zalen waar deze korte lezingen gegeven worden: zaal rood, zaal 0.40, zaal 0.42 en zaal A. Zie de plattegrond.

In alle vier de zalen is de eerste lezing om 13.00 uur en vervolgens steeds 45 minuten later. Elke lezing duurt ongeveer 25 minuten. Alle genoemde tijden zijn onder voorbehoud.
LEES MEER
 
▲ TERUG NAAR BOVEN
 
 
 
 

De Vrienden van HOVO Utrecht

Onder het motto ‘Leer ons eens kennen’ zijn ook de Vrienden van HOVO Utrecht van de partij op deze open dag. Leuk onderdeel van hun aanwezigheid is dat zij evenals vorig jaar een boeken(ruil)beurs organiseren, als onderdeel van de open dag.
LEES MEER
boekenruilbeurs
 
▲ TERUG NAAR BOVEN
 
 
 
 
handigeinfo

Handige informatie

Op de website kunt u alle praktische informatie over de open dag vinden, zoals de locatie, bereikbaarheid, parkeren, aanmelden, catering en nog veel meer.

LEES MEER
 
▲ TERUG NAAR BOVEN
 
 
 
Logo HOVO Utrecht Logo UU Logo HU Logo HU
 
HOVO Utrecht is een initiatief van de Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht, Hogeschool Utrecht-Amersfoort en de Universiteit voor Humanistiek Utrecht. HOVO Utrecht maakt gebruik van de expertise van (oud-)hoogleraren/docenten en de faciliteiten van de genoemde instellingen.
U ontvangt deze email omdat u zich hebt geregistreerd op de website van HOVO Utrecht, of omdat u zich heeft geabonneerd op onze nieuwsbrief met het email-adres . Als u onze nieuwsbrieven niet meer wil ontvangen, kunt u zich hier afmelden. U kunt ook uw gegevens aanpassen.
© 2019 HOVO Utrecht, alle rechten voorbehouden
Facebook Twitter