CONTACT MET HOVO UTRECHT
twitter-white facebook linkedin-dark
ONLINE VERSIE
 
 
NIEUWSBRIEF HOVO_logo
 
 
Beste lezer,

Alstublieft, weer een nieuwsbrief van HOVO Utrecht!
Van veel onderwerpen staat in de nieuwsbrief alleen een introductie. U kunt doorklikken op ‘Lees meer’ om verder te lezen. Verder zijn er ook weer verwijzingen naar allerlei websites en natuurlijk naar de website van HOVO Utrecht zelf.

Denkt u dat deze nieuwsbrief ook interessant is voor personen uit uw eigen netwerk? 

Stuurt u deze nieuwsbrief dan gerust door.

In dit nummer:
Alle info Kennisweek
Het raadsel van goed en kwaad
Open dag 2019
Boeken ruilbeurs
Lezing prof. de Ridder
Docentenlezingen open dag
Handige info open dag
Cursussen uitgelicht
Cursussen Zomeracademie
Praktische zaken voor cursisten
Rubriek interessant
 
 
 
 
logo hovo jpg (2)

Honger naar meer…

Herinnert u zich het nog, uw eerste college bij HOVO Utrecht? Mogelijk heeft u van tevoren nog lopen wikken en wegen of u zich wel echt ging inschrijven. Hoe zou het voelen om weer in de collegebanken te zitten? Wat zou het niveau van de cursussen zijn? En hoe is het contact met de andere cursisten?
We kunnen er alles over vertellen, maar uiteindelijk weet u pas echt hoe het is als u een keer een cursusbijeenkomst of lezing heeft meegemaakt

LEES MEER
 
▲ TERUG NAAR BOVEN
 
 
 
  Alle informatie over de HOVO-Kennisweek  
 
 
 

HOVO kennisweek:
korte lezingen en excursies

De eerste week van de Zomeracademie gaat dit jaar van start met de HOVO Kennisweek. Tijdens deze week bieden we u de keuze uit een breed palet aan korte, eenmalige bijeenkomsten. Het programma begint op 29 juni en bevat lezingen van bekende sprekers en enkele bijzondere excursies. De HOVO Kennisweek is hierdoor een mooie gelegenheid voor nieuwe cursisten om op een laagdrempelige manier te proeven aan ons onderwijs.

LEES MEER
logo kennisweek
 
▲ TERUG NAAR BOVEN
 
 
 
 
Drukwerk
Gratis introducé
Bij de lezingen die onder de HOVO Kennisweek vallen, kunt u gratis een introducé meenemen die nog geen HOVO-cursus heeft gevolgd. Na uw aanmelding kunt u een mail sturen naar hovo@uu.nl met naam en e-mailadres van deze persoon, en de code van de lezing. Uw introducé ontvangt dan een bevestiging van deelname. Een mooie gelegenheid om op een laagdrempelige manier kennis te maken met de cursussen van HOVO Utrecht.
 
▲ TERUG NAAR BOVEN
 
 
 
 

Sprekers en boeken...

Diverse sprekers in de HOVO Kennisweek baseren hun lezing op een van de boeken die zij schreven. Dat is o.a. het geval bij:


- Dhr. prof. dr. Paul Schnabel met het boek Met mij gaat het goed, met ons gaat het slecht: over het gevoel van Nederland (de titel van zijn lezing);

- Dhr. prof. dr. Frits Oostrom met het boek Nobel Streven: het onwaarschijnlijke, maar waar gebeurde verhaal van ridder Jan van Brederode;

- Mw. prof. dr. Christien Brinkgreve met het boek Het raadsel van goed en kwaad: wat mensen beweegt.

Drukwerk
 
▲ TERUG NAAR BOVEN
 
 
 
 
met naam

Het raadsel van goed en kwaad

Achtergrondartikel bij de lezing van mevr. prof. dr. C.D.A. (Christien) Brinkgreve (Amsterdam, 1949)

Zij is de dochter van kunstenares Sjuwke Kunst en beeldhouwer Geurt Brinkgreve. Ze studeerde sociologie aan de Universiteit van Amsterdam en promoveerde daar in 1984 op de geschiedenis van de psychoanalyse in Nederland. Behalve als hoogleraar Sociale Wetenschappen in Utrecht werkte ze van 1987 tot 1991 ook als hoogleraar Vrouwenstudies in Nijmegen.

LEES MEER
 
 
 
 
Barthel Ruimteschip Curiosity op Mars 230119
Samen op reis naar de planeten, voor groot en klein
Let op de gewijzigde aanvangstijd: 15.15-17.00 uur

Deze HOVO-lezing door prof. Henny J.G.L.M. Lamers is bedoeld voor grootouders, ouders en hun (klein)kinderen in de leeftijd van 8 tot 14 jaar.

LEES MEER
 
 
 
 
J.vanhooff.1

Nog een lezing voor jong en oud…

Zoals de laatste jaren gebruikelijk is, start de zomeracademie met de lezing van prof. dr. J.A.R.A.M. van Hooff  in het prachtige auditorium van Burgers’ Zoo te Arnhem. Dit is trouwens ook gelijk de start van de HOVO Utrecht Kennisweek, die we dit jaar voor het eerst houden.

In de cursusgids zomeracademie 2019 staat niet vermeld dat ook dit een activiteit is voor jong en oud: grootouders, ouders, kinderen en kleinkinderen van 8 tot…

Laat u ook dit jaar weer verrassen door ‘apenkenner’, wetenschapper en rasverteller Jan van Hooff, dit jaar onder de titel ‘Ik zie ik zie wat jij niet ziet’.
LEES MEER
 
▲ TERUG NAAR BOVEN
 
 
 
   Alle informatie over de open dag op 11 juli   
 
 
 

Open dag 2019 HOVO Utrecht

U bent ook dit jaar weer van harte welkom op onze open dag op donderdag 11 juli a.s.

Tijdens de zomeracademie verzorgt HOVO Utrecht, in samenwerking met stichting Vrienden van HOVO Utrecht, een open dag die een voorproef geeft van het seizoen 2019-2020. Diverse docenten geven vanuit hun eigen vakgebied een korte lezing van circa 25 minuten, waarna er ca. 10 minuten tijd is voor vragen. Het geeft u een beeld van wat u in het nieuwe cursusjaar kunt verwachten.

LEES MEER
013opendag 2018
 
▲ TERUG NAAR BOVEN
 
 
 
 

De lezing tijdens de open dag 

Vaccinatie, orgaandonatie, minder vlees eten, zonnepanelen op je dak laten plaatsen… Dit zijn allemaal kwesties waarin de overheid een beroep op onze medewerking doet om ons gedrag te veranderen.

LEES MEER
Lezing.Prof.Denise.de.Ridder.pasfoto
 
▲ TERUG NAAR BOVEN
 
 
 
 

Boekenruilbeurs

Lijkt uw huis ook op een bibliotheek of tweedehands boekenwinkel? Kunt u nauwelijks plaats vinden voor een nieuw boek? Of gaat u kleiner wonen en wilt u wat boeken kwijt?

Wij lossen uw probleem op!

LEES MEER
bij Vrienden van HOVO Utrecht
 
▲ TERUG NAAR BOVEN
 
 
 
 

Programma van de docentenlezingen

Vanaf 13.15 uur (en daarna elke drie kwartier) zullen 19 docenten een presentatie houden, verdeeld over 5 verschillende zalen. De docenten worden kort geïntroduceerd en houden dan een lezing van ongeveer 25 min. over het onderwerp van hun cursus, daarna is er gelegenheid om vragen te stellen. Het geeft u een beeld van wat u in het nieuwe cursusjaar kunt verwachten. In onderstaand schema kunt u zien welke docent hoe laat en in welke zaal de lezing houdt.

LEES MEER
Programma
 
▲ TERUG NAAR BOVEN
 
 
 
 

Handige informatievoor de deelnemers

Praktische zaken, zoals bereikbaarheid, parkeren, lunchen. U leest het hieronder.

LEES MEER
images
 
▲ TERUG NAAR BOVEN
 
 
 
 

Plattegrond

Voor een plattegrond van de gang in het Ruppertgebouw kunt u hier klikken. Hierop staan de diverse locaties van de lezingen en stands aangegeven.

LEES MEER
plattegrond opendag 2019
 
▲ TERUG NAAR BOVEN
 
 
 
 
   Cursussen uitgelicht  

Hieronder staan twee cursussen 'uitgelicht'.  Voor het gehele cursusprogramma van de zomeracademie 2019 klikt u hier!
 
 
 
2G9.2.G.Raven.afb

Johan van Oldenbarnevelt

Een cursus van drie bijeenkomsten (twee colleges en een rondleiding door museum Flehite).

De twee colleges gaan over opkomst en ondergang van Johan van Oldenbarnevelt en wat hij voor Nederland deed. De rondleiding laat heel veel authentieke voorwerpen zien uit zijn leven, zoals het beroemde ‘stokske’ en het zwaard waarmee hij werd onthoofd.

LEES MEER
 
 
 
2K92-Armondo-Der-Zaun-28-07-1994

Armando, de wereld van woord en beeld…

Als jongetje verhuisde Armando (Herman Dirk van Dodeweer) met zijn ouders naar Amersfoort, waar hij al spelende in de bossen geconfronteerd werd met de ellende in het nabijgelegen concentratiekamp. Door de omheiningen heen zag hij situaties en gebeurtenissen die bepalend werden voor zijn latere oeuvre. Hij bedacht de term ‘schuldig landschap’: landschap dat in al haar schoonheid getuige was van alle wreedheden, maar niet ingreep.


LEES MEER
 
 
 
 
praktische zaken

Praktische zaken voor onze cursisten

Informatie over algemene zaken, openingstijden van het bureau, aanmelden, wachtlijsten, machtigingen voor betaling, annuleren en locaties.

LEES MEER
 
▲ TERUG NAAR BOVEN
 
 
 
 
C1_ING04_Cover

Interessant

De Ingenieur is een maandelijks verschijnend tijdschrift over technologische ontwikkelingen en het beleid daaromheen. Het werd in 1886 opgericht als huisorgaan van het Koninklijk Instituut van Ingenieurs (KIVI) en is een van de oudste technische tijdschriften van Nederland.

Tegenwoordig brengt het blad een mengsel van achtergrondverhalen, nieuws en interviews.

Veel van de interessante inhoud is ook digitaal toegankelijk. klik hier

De Ingenieur brengt ook een wekelijkse nieuwsbrief uit waarop iedereen zich kosteloos kan abonneren. klik hier

De nieuwsbrief biedt een scala aan nieuwe technische ontwikkelingen en innovaties tegen een maatschappelijke achtergrond. Ook interessant voor hen die zich niet dagelijks met techniek bezig houden!

LEES MEER
 
▲ TERUG NAAR BOVEN
 
 
 
Logo HOVO Utrecht Logo UU Logo HU Logo HU
 
HOVO Utrecht is een initiatief van de Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht, Hogeschool Utrecht-Amersfoort en de Universiteit voor Humanistiek Utrecht. HOVO Utrecht maakt gebruik van de expertise van (oud-)hoogleraren/docenten en de faciliteiten van de genoemde instellingen.
U ontvangt deze email omdat u zich hebt geregistreerd op de website van HOVO Utrecht, of omdat u zich heeft geabonneerd op onze nieuwsbrief met het email-adres . Als u onze nieuwsbrieven niet meer wil ontvangen, kunt u zich hier afmelden. U kunt ook uw gegevens aanpassen.
© 2019 HOVO Utrecht, alle rechten voorbehouden
Facebook Twitter linkedin-dark