Informatie over het cursusprogramma najaar 2020-live online ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
CONTACT MET HOVO UTRECHT
facebook linkedin-dark
ONLINE VERSIE
 
 

Online lezingen en cursussen: sociaal in tijden van fysieke afstand
Het delen van deze nieuwsbrief wordt op prijs gesteld, zo bereiken we zo veel mogelijk geïnteresseerden

 
Beste lezer,

We blikken terug op een geslaagde zomeracademie live online. We begroetten ruim 300 online cursisten! Wij bedanken op deze plaats onze docenten en cursisten voor hun inzet, flexibele instelling en onverminderde enthousiasme.
Enkele weken geleden is de digitale najaarsgids verspreid. Het najaarsprogramma omvat weer een bijzonder breed pallet aan onderwerpen. Van de geschiedenis van klassieke muziek tot Egyptische religie, en van ecologie tot grote filosofische vragen. En mocht de keuze voor een cursus te moeilijk zijn, dan geven we u graag de mogelijkheid om dit najaar een tweede cursus voor slechts de helft van het cursusgeld te volgen.
Graag tot ziens in het najaar!
Het HOVO-team

In dit nummer:
- Activerende didactiek
- Cursussen uitgelicht
- VRIENDEN online
- Cursusgids downloaden
- Praktische zaken in corona-tijd
 
 
 

Vakantiesluiting
Het bureau is gesloten van maandag 3 tot en met vrijdag 21 augustus. Vanaf maandag 24 augustus zijn we weer bereikbaar voor al uw vragen.
Helaas zullen de teamleden ook daarna voornamelijk thuis werken. De toegestuurde mailen naar hovo@uu.nl worden dagelijks beantwoord. Voor heel dringende zaken die geen dag kunnen wachten kunt u tijdens kantooruren HOVO Utrecht mobiel bellen : 06 3130 1151.


Ondanks dat het bureau gesloten is, kunt u uiteraard nog steeds inschrijven voor cursussen via de website.   KLIK HIER  

 
 
 
 
3N0-314-betoverde-wereld

Activerende didactiek in 
   ‘De betoverde wereld’

In deze uitdagende cursus heeft u als deelnemer een actieve rol. Hoorcolleges en werkcolleges wisselen elkaar wekelijks af. In het hoorcollege geeft de docent een globale introductie in de stof. In de werkcolleges bespreken we een brontekst. U maakt bij de brontekst steeds een aantal leesvragen ter voorbereiding op de discussie. Ook verzint u een discussievraag die u in de groep wilt behandelen. Tijdens elke werkgroep zal een aantal van die vragen besproken worden. Vanwege deze interactie heeft de cursus een maximum van twintig deelnemers.

De betoverde wereld                                                                                                                                            Magie en wetenschap van de  Middeleeuwen tot de Verlichting.
We staan stil bij de historisch complexe relatie tussen de geschiedenis van de wetenschap en de geschiedenis van magie, bij de invloed van de Verlichting op ons beeld van onder andere alchemie, en bij de blijvende belangstelling voor magie in met name de populaire cultuur.
Deze cursus wordt gegeven door dr. Daan Wegener, docent Wetenschapsgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht. Datum: vrijdag 11 september.

LEES MEER
 
▲ TERUG NAAR BOVEN
 
 
 
 
                                                  CURSUSSEN UITGELICHT          
 
 
 
1G0-302-vijf-stans-740x416
Op ontdekkingstocht in de vijf ‘Stans’ 
Cultuurhistorische kennismaking met Centraal-Azië
Centraal-Azië vormt de Aziatische achtertuin van Rusland en bestaat uit vijf ‘Stans’: Kazachstan, Oezbekistan, Turkmenistan, Tadzjikistan en Kirgizstan. In de cursus maken we uitgebreid kennis met de politieke en culturele geschiedenis van deze vijf Centraal-Aziatische landen. We besteden aandacht aan de contemporaine ontwikkelingen en maken daarbij dankbaar gebruik van de rijke vruchten van de lokale literatuur, film en muziek.
Deze cursus wordt gegeven door drs. Karel Onwijn, historicus en publicist. 
Datum: dinsdag 8 september.
LEES MEER
 
▲ TERUG NAAR BOVEN
 
 
 
3K0-307-erfgoed
Met het oog op Nederlands erfgoed       
Architectuur en stedenbouw 800-1600

Deze cursus biedt verschillende perspectieven op middeleeuwse architectuur en stedenbouw in Nederland. Zij opent de ogen voor de vormgeving, ruimtelijke context en symbolische betekenissen, maar ook voor de context waarin dit erfgoed in de loop der eeuwen is gewaardeerd.

In deze nieuwe leergang ligt de nadruk op het gebouwde erfgoed in Nederland en komen ook de geschiedenis van de stedenbouw en de relaties met het landschap aan de orde. Ook wordt ingegaan op recente visies ten aanzien van de omgang met erfgoed. Voor de cursisten die de vorige leergang volgden, waarin de nadruk op West-Europese architectuurgeschiedenis en erfgoed lag, is dit opnieuw interessant.
Deze cursus wordt gegeven door drs. Irmgard van Koningsbruggen, architectuurhistoricus en erfgoeddeskundige met ruime ervaring in het universitaire onderwijs.
Datum: donderdag 10 september.

LEES MEER
 
▲ TERUG NAAR BOVEN
 
 
 
2K0-310-klasiek-1
Geschiedenis van de klassieke muziek
Twintig eeuwen waarin muzikale ‘parels’ zich in diverse genres ontwikkelen!
Deze online cursus biedt een representatief overzicht van twintig eeuwen ontwikkelingen in de klassieke muziek. De onderlinge verbanden resulteren in een kennismaking, die voor de toehoorders een onvergetelijke opstap zal zijn naar blijvende appreciatie van klassieke muziek. De cursus wordt gegeven door drs. Joop van Velzen, universitair afgestudeerd in de biologie/botanie én de muziekgeschiedenis.
Datum: vrijdag 11 september.
LEES MEER
 
▲ TERUG NAAR BOVEN
 
 
 
Drukwerk
Ecologie in een veranderende wereld
Van wetenschap tot praktijk
Elke dag worden we geconfronteerd met de gevolgen van klimaatverandering en onze groeiende menselijke populatie: de achteruitgang van diversiteit, het uitsterven van soorten en het verdwijnen van habitat. Hoe kunnen we deze veranderingen verklaren en dit begrip gebruiken om het tij te keren?
Deze cursus wordt gegeven door dr. Edwin Pos, assistent-professor in de vakgroep  Ecologie en Biodiversiteit aan de Universiteit Utrecht en in 2020 genomineerd voor de prijs Docent van het Jaar. Voor een toelichting van de docent op de cursus, klik op de afbeelding. 
Datum: donderdag 24 september
LEES MEER
 
▲ TERUG NAAR BOVEN
 
 
 
Drukwerk
‘Bezing mij, o muze’

Homerus wist het al, zo’n 2800 jaar geleden: zonder een muze begin je als kunstenaar of schrijver niets. Vandaar dat hij zijn Odyssee met deze beroemde zin begon. De Grieken hadden zelfs negen muzen (dochters van Zeus), zoals Terpsichore voor de dans en de lyrische poëzie.

Wat en wie is deze muze, zo door de eeuwen heen?
Deze cursus wordt gegeven door drs. Felicia Dekkers, studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde in Leiden en later Theologie. Voor een persoonlijke toelichting van de docent op de cursus, klik op de afbeelding.   Datum: woensdag 30 september.

LEES MEER
 
▲ TERUG NAAR BOVEN
 
 
 
 
Vrienden online

Helaas zijn er door het coronavirus geen activiteiten mogelijk bij de Vrienden van HOVO Utrecht. Door het produceren van een  digitaal magazine, 'Vrienden online' blijven donateurs en bestuur in contact met elkaar. De gids kunt u hier lezen.

(Even geduld bij het inladen van de fotoboeken en dan naar beneden scrollen tot u de afbeelding hiernaast tegen komt).
Als u donateur bent van de Vrienden (of dat wilt worden, wat zeer is aan te bevelen) krijgt u het digitale magazine elke twee maanden toegestuurd.

NAAR DE SITE VAN DE VRIENDEN VAN HOVO UTRECHT
Vriendenonline juli 2020 def enkel cover
 
▲ TERUG NAAR BOVEN
 
 
 
 
cursusgids_najaar2020
Cursusgids downloaden als PDF
De digitale cursusgids op de website kunt u gemakkelijk downloaden op uw computer of tablet/telefoon en als pdf lezen.
Klik hier om naar de gids te gaan. Onder in de grijze balk klikt u op het download-icoon. De cursusgids opent zich in een leesvenster als pdf.
U heeft het gratis programma Adobe Reader nodig om een pdf te kunnen lezen.
 
▲ TERUG NAAR BOVEN
 
 
 
 
covid geroteerd
Praktische zaken in corona-tijd
Informatie over algemene zaken, openingstijden van het bureau, aanmelden, wachtlijsten, machtigingen voor betaling, annuleren en de werking van live online.
LEES MEER
 
▲ TERUG NAAR BOVEN
 
 
 
Logo HOVO Utrecht Logo UU Logo HU
 
HOVO Utrecht is een initiatief van de Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht en Hogeschool Utrecht-Amersfoort. HOVO Utrecht maakt gebruik van de expertise van (oud-)hoogleraren/docenten en de faciliteiten van de genoemde instellingen.
U ontvangt deze email omdat u zich hebt geregistreerd op de website van HOVO Utrecht, of omdat u zich heeft geabonneerd op onze nieuwsbrief met het email-adres . Als u onze nieuwsbrieven niet meer wil ontvangen, kunt u zich hier afmelden. U kunt ook uw gegevens aanpassen.
© 2020 HOVO Utrecht, alle rechten voorbehouden
Facebook linkedin-dark