CONTACT MET HOVO UTRECHT
twitter-white facebook linkedin-dark
ONLINE VERSIE
 
 
 
Beste lezer,

Er is veel belangstelling voor Einstein en zijn theorieën. Veel mensen willen dit tot in de wiskundige diepte kunnen begrijpen. Nu valt dat ‘kunnen’ niet altijd mee, want de wiskunde die hiervoor nodig is (meetkunde van gekromde ruimtes) staat bekend als notoir moeilijk. Des te groter is de didactische uitdaging om dit toch voor een breed publiek inzichtelijk te maken.

 
 
 
cursusafbeelding

Extra cursus ‘algemene relativiteitstheorie voor gevorderden’

De doelstelling van deze extra cursus is deze, vaak als moeilijk gekenschetste maar zeer fraaie en in wezen simpele theorie, te verhelderen, inclusief de be-langrijkste consequenties. De cursus is interactief en biedt afwisselend hoor- en werkcolleges, waarin u afleidingen en oefeningen maakt onder begeleiding van uw docent, Harm van der Lek.

Enige voorkennis van differentiaalrekening en goniometrie is wel nodig. Kennis van de speciale relativiteitstheorie komt van pas.

LEES MEER
 
 
 
 
 
Zuidelijke Kaukasus ontleed

Wist u dat in Georgië en Armenië de hoog- ste bergtoppen van ons werelddeel liggen? En dat u  er de oudste bouwwerken uit de christelijke cultuur vindt?  De historicus
drs. Karel Onwijn geeft u in een kort filmpje een eerste indruk op zijn aankomende cur-sus over de Zuidelijke Kaukasus. Er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar, aanmelden kan tot en met 10 maart.

LEES MEER EN AANMELDEN
film 1a
 
 
 
 
Logo HOVO Utrecht Logo UU Logo HU
 
HOVO Utrecht is een initiatief van de Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht en Hogeschool Utrecht-Amersfoort. HOVO Utrecht maakt gebruik van de expertise van (oud-)hoogleraren/docenten en de faciliteiten van de genoemde instellingen.
U ontvangt deze email omdat u zich hebt geregistreerd op de website van HOVO Utrecht, of omdat u zich heeft geabonneerd op onze nieuwsbrief met het email-adres . Als u onze nieuwsbrieven niet meer wil ontvangen, kunt u zich hier afmelden. U kunt ook uw gegevens aanpassen.
© 2019 HOVO Utrecht, alle rechten voorbehouden
Facebook Twitter linkedin-dark