CONTACT MET HOVO UTRECHT
twitter-white facebook linkedin-dark
ONLINE VERSIE
 
 
NIEUWSBRIEF HOVO_logo
 
 
Beste lezer,

Alstublieft, weer een nieuwsbrief van HOVO Utrecht! Het is de eerste van dit studiejaar.

Van veel onderwerpen staat in de nieuwsbrief alleen een introductie. U kunt doorklikken op ‘lees meer’ om verder te gaan. Verder zijn er ook weer verwijzingen naar allerlei websites en natuurlijk naar de website van HOVO Utrecht.

Denkt u dat deze nieuwsbrief ook interessant is voor personen uit uw eigen netwerk? 

Stuurt u deze nieuwsbrief dan gerust door.

In dit nummer:
China
Nieuwe directeur
Kerstconcert HOVO Utrecht
HOVO Utrecht op LinkedIn
Uitgelicht
Nieuws en allerlei
 
 
 
 
nieuwsbrief sept 18 China
China
Wetenschap is internationaal. Deze zomer trok de toenemende stroom buitenlandse studenten de aandacht van de media. Daar kun je veel van vinden, maar het is in ieder geval een heus verdienmodel voor de Nederlandse universiteiten. Omgekeerd kan ook. Ik geef momenteel in Guangzhou, het vroegere Kanton, colleges over de geschiedenis en het huidige polycentrische karakter van verstedelijking in Europa en in de Lage Landen. De studenten van hier komen in oktober naar Europa om de leerstof met eigen ogen te zien. Ik logeer voor mijn werk hier in het hotel van de Sun Yat-sen universiteit, waar elke dag conferenties plaatsvinden. Deze week ging het bijvoorbeeld over zoiets praktisch als de menselijke stem. Zo’n voorziening wordt volgens mij node gemist op Utrecht Science Park de Uithof.

Overigens zit China ook in het pakket aan cursussen van HOVO Utrecht. Leo van Grunsven geeft daarover colleges en organiseert samen met Johan Borchert al jaren reizen naar China, ook weer in het voorjaar van 2019. Het is een verrijking om te kijken naar de verschillen en de overeenkomsten tussen beide landen. Dat is leren op het niveau waar HOVO Utrecht voor staat. Ook het komende studiejaar weer!

Prof. dr. Oedzge Atzema, voorzitter.
 
▲ TERUG NAAR BOVEN
 
 
 
 
BEKIJK HOVO UTRECHT OP LINKEDIN
 
 
 
 
 
Nieuwe directeur
Sinds augustus ben ik aangesteld als de nieuwe directeur van HOVO Utrecht. Een mooie functie waarin ik samen met de medewerkers van het bureau verder mag gaan bouwen aan de toekomst van deze prachtige onderwijsorganisatie.
LEES MEER
robert-kerst-bij-nieuwe-directeur
 
▲ TERUG NAAR BOVEN
 
 
 
 
kersconcert
Kerstconcert HOVO Utrecht
Vrijdag 21 december, 14.00 uur. Aula Academiegebouw, Domplein 29, 3512 JE Utrecht. In de sfeervolle omgeving van het Academiegebouw houdt HOVO Utrecht ook dit jaar een Kerstbijeenkomst.
LEES MEER
 
▲ TERUG NAAR BOVEN
 
 
 
 
HOVO Utrecht op LinkedIn
HOVO Utrecht is behalve op Facebook en Twitter nu ook te vinden op LinkedIn; er is een bedrijfspagina aangemaakt. Geregeld zal daar nieuws over HOVO Utrecht te vinden zijn.
Klik hier om de pagina te openen. In het vervolg zal de pagina ook te openen zijn via het logo van LinkedIn op de website en bovenaan deze nieuwsbrief.
bij linkedin (logo)
 
▲ TERUG NAAR BOVEN
 
 
 
 
Een aantal uitgelichte cursussen van HOVO Utrecht:
 
 
4x8-kunst-mogelijke
De kunst van het mogelijke
Deze cursus van één dag biedt u een intensieve oefening van aandacht en verbeeldingskracht, te midden van een expositie van de beeldende geurkunst van Claudia de Vos.  De cursus is volgeboekt, maar wordt op donderdag 28 maart 2019 opnieuw aangeboden. Vanaf half oktober kunt u zich daarvoor aanmelden.
LEES MEER
 
 
 
4m8-humanisme

Van Maimonides naar Palamas: Humanisme en religie in het denken van de latere middeleeuwen

‘De mens als vraag naar de mens: Denkers tussen humanisme en religie in de westerse cultuurgeschiedenis’.
Startdatum: donderdag 8 november
LEES MEER
 
 
 
Ierna Bagage-robot landscape 120918

De mechanisering van de mens

Op allerlei manieren maakt de mens zichzelf overbodig: met gepaste gereedschappen kan één man het werk van honderd doen.
Startdatum: donderdag 4 oktober
LEES MEER
 
 
 
3N8-kompas

Hoe beschermt het aardmagneetveld het leven op aarde?

Het kompas kwam rond 1100 n. Chr. naar Europa: een magisch instrument dat zich altijd aangetrokken voelde naar hetzelfde punt. 
Startdatum: donderdag 15 november

LEES MEER
 
 
 
3W8-verlichting-nieuwsbrief

Mens, wereld, wetenschap

Geschiedenis van de filosofie in de vroegmoderne periode.
Startdatum: donderdag 8 november
LEES MEER
 
 
 
2F8-felix-nussbaum

De vreemdeling als schrijver en kunstenaar

Wie ben je als kunstenaar, die schrijft of schildert, wanneer je omgeving totaal veranderd is? Waar is je huis, je thuis, je publiek? Waaruit bestaat jouw identiteit? Wat biedt de nieuwe taal, het nieuwe kunstklimaat?
Startdatum: woensdag 31 oktober
LEES MEER
 
 
 
1K8-beestenboel

Beestenboel

Betekenis, suggestie en analyse van de weergave van diverse dieren in (beeldende) kunst.
Startdatum:  vrijdag 5 oktober
LEES MEER
 
▲ TERUG NAAR BOVEN
 
 
 
 
Mini Documentaire-Festival
Op dinsdag 6 november organiseren de Vrienden van HOVO Utrecht weer het Mini Documentairefestival in het Louis Hartlooper Complex aan het Ledig Erf in Utrecht.
LEES MEER
vrienden-HOVO-Utrecht
 
▲ TERUG NAAR BOVEN
 
 
 
 
terugkijken open dag
Terugblik open dag 2018
Op wat de warmste dag van het jaar zou worden, hield HOVO Utrecht haar open dag om het cursusprogramma voor het komende seizoen te promoten. Toch kwamen er zo'n 150 mensen op af, om bijvoorbeeld de interessante lezing van prof. Icke te horen over 'REISBUREAU EINSTEIN', kennis te maken met veel docenten en hun cursussen of om boeken te ruilen bij de stand van de Vrienden van HOVO Utrecht.
Zo’n dag heeft ook altijd een beetje het karakter van een reünie van het achterliggende cursusjaar en het samen maken van plannen voor het komende. Zo ontstaat een zeer geanimeerde en gezellige sfeer. Kortom, een geslaagde dag in het Marinus Ruppertgebouw van de Universiteit Utrecht.
BEKIJK DE FOTO'S

 

Wilt u de PowerPoint presentatie van prof. Icke nog eens bekijken? U kunt hem hieronder downloaden.

DOWNLOAD DE POWERPOINT PRESENTATIE
 
▲ TERUG NAAR BOVEN
 
 
 
 
bij lezers en luisteraars
Voor lezers en luisteraars...
Op 23 augustus was er op de radio (NOS) een uitzending te beluisteren over de zomercursussen van HOVO.
Daarnaast stond er een artikel over ‘HOVO in de zomertijd’ op de NOS nieuwspagina.
Voor wie dat gemist heeft, klik hier onder. De eerste link gaat naar het radioprogramma, de tweede naar het artikel. En op het bureau van HOVO weten ze dat het gewerkt heeft!
KLIK HIER VOOR HET RADIOPROGRAMMA

 

KLIK HIER VOOR HET ARTIKEL
 
▲ TERUG NAAR BOVEN
 
 
 
Tachtigjarige oorlog
Interessant: 450 jaar geleden begon de Tachtigjarige Oorlog.
De Tachtigjarige Oorlog neemt uiteraard een belangrijke plaats in binnen de geschiedenis van Nederland. Tijdens deze oorlog kwamen de Nederlanden in opstand tegen het Spaanse Rijk van Philips II.
LEES MEER
nieuwsbrief 80 jarige oorlog Tekening-van-de-Slag-bij-Heiligerlee
 
(met informatie over de theatervoorstelling van de Utrechtse Theatergroep Aluin, met korting speciaal voor HOVO-cursisten)
 
▲ TERUG NAAR BOVEN
 
 
 
Logo HOVO Utrecht Logo UU Logo HU Logo HU
 
HOVO Utrecht is een initiatief van de Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht, Hogeschool Utrecht-Amersfoort en de Universiteit voor Humanistiek Utrecht. HOVO Utrecht maakt gebruik van de expertise van (oud-)hoogleraren/docenten en de faciliteiten van de genoemde instellingen.
U ontvangt deze email omdat u zich hebt geabonneerd op de nieuwsbrief van HOVO Utrecht met het email-adres . Als u onze nieuwsbrieven niet meer wil ontvangen, kunt u zich hier afmelden. U kunt ook uw gegevens aanpassen.
© 2018 HOVO Utrecht, alle rechten voorbehouden
Facebook Twitter linkedin-dark