CONTACT MET HOVO UTRECHT
twitter-white facebook
ONLINE VERSIE
 
 
NIEUWSBRIEF HOVO_logo
 
 
Beste lezer,

Alstublieft, de vernieuwde nieuwsbrief van HOVO Utrecht! De vernieuwing betreft voornamelijk de vormgeving en de manier van lezen.
Vooral dat laatste is even wennen. Van vrijwel alle onderwerpen staat in de nieuwsbrief alleen een introductie. U kunt doorklikken op ‘lees verder’ om verder te gaan. Voordeel is dat de Homegage van de nieuwsbrief wat korter en overzichtelijker wordt. Verder zijn er ook weer relevante verwijzingen naar de website van HOVO Utrecht.

En denkt u dat deze nieuwsbrief ook interessant is voor personen uit uw eigen netwerk? 
Stuurt u dit bericht dan gerust door.

(Als u op bovenstaande link klikt, ziet u de nieuwsbrief en rechtsboven in het scherm de optie "DEEL". U kunt de nieuwsbrief daar delen via social media of per e-mail.)

In dit nummer:
HOVO Actueel
Cursussen en lezingen uitgelicht UU
Cursussen en lezingen uitgelicht HU (locatie Utrecht en Amersfoort)
Nieuws en allerlei
 
 
 
 
nieuwsbriefheader
De vernieuwde nieuwsbrief van HOVO Utrecht
De nieuwe website van HOVO Utrecht (zie verder) had uiteraard ook gevolgen voor de nieuwsbrief. En dus ging ook deze op de schop. Een moderne uitstraling en een ruimere lay-out zijn het resultaat.
LEES MEER
 
▲ TERUG NAAR BOVEN
 
 
KLIK HIER ALS U DE NIEUWSBRIEF WILT BLIJVEN ONTVANGEN EN MELD U AAN
 
 
 
 
 
De nieuwe website van HOVO Utrecht

In maart jl. presenteerde HOVO Utrecht vol trots de nieuwe website.

Dat was hard nodig want de oude website voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd, zowel qua vormgeving als technisch. Daar kwamen bovengenoemde privacyrichtlijnen (AVG) vanuit de Europese Unie nog eens bij. Kortom: hoogtijd voor wat anders.
LEES MEER
HOVO-home
 
▲ TERUG NAAR BOVEN
 
 
 
 
cursusgids_najaar2018
Cursusgids Najaar 2018

U voelt hem misschien al aankomen (of hebt het al gezien op de website) dit is de laatste gids die verzonden wordt naar alle cursisten. De gids is immers een reclamemiddel en dat mag niet ongevraagd worden toegezonden. U moet dus echt zelf aangeven dat u de gids in gedrukte vorm wilt blijven ontvangen. U kunt dat op verschillende manieren doen:

1. Gelijk met het aanmelden voor een cursus en het aanmaken van een account voor HOVO Utrecht op de website. Daar kunt u aanvinken dat u de gedrukte gids wilt ontvangen. Wij van HOVO zouden zeggen: doen!

2. Wilt u de cursusgids thuis blijven ontvangen, maar liever geen account aanmaken, vul dan hier uw gegevens in.

LEES MEER
 
▲ TERUG NAAR BOVEN
 
 
KLIK HIER ALS U DE CURSUSGIDS WILT BLIJVEN ONTVANGEN EN VUL UW GEGEVENS IN
 
 
 
 
 

Open dag HOVO: een ‘proeverij’ in de buitencategorie.

Ook dit jaar sluiten we de zomeracademie af met een open dag. En daarmee tegelijk het seizoen 2017-2018. HOVO Utrecht doet dat door vooruit te blikken naar het volgende seizoen. Alles speelt zich af in en rond de brede gang van het Marinus Ruppertgebouw (met de oranje bloempotten).

LEES MEER
open dag
 
▲ TERUG NAAR BOVEN
 
 
 
 
3N8-priemgetallen

Priemgetallen

Priemgetallen vormen de meest elementaire bouwstenen van de wiskunde, maar elementair wil nog niet zeggen dat vragen daarover eenvoudig te beantwoorden zijn. In de cursus legt de docent direct al in het begin een aantal vragen aan u voor. Allengs zullen we de verrassende ontdekking doen dat sommige daarvan heel eenvoudig te beantwoorden zijn, terwijl andere problemen elementair lijken.
LEES MEER
 
▲ TERUG NAAR BOVEN
 
 
 
 

Nieuwe ontwikkelingen in de cardiologie

Het doel van deze cursus is inzicht te geven in de nieuwste ontwikkelingen in de cardiologie, in het bijzonder op het gebied van hartfalen en de zogenoemde ischemische hartziekten.

Hartfalen is een verzamelnaam voor ziektebeelden die ontstaan als ons hart als pomp tekortschiet.
LEES MEER
3N8-cardiologie
 
▲ TERUG NAAR BOVEN
 
 
 
 
drukwerk

Thermodynamica, Lagrange, Hamilton…

In het voorjaar heeft u een voorproefje kunnen krijgen van deze nieuwe cursus. Mocht dat niet zo zijn, geen probleem. Wij willen nu proberen u een glimp in het hoofd van een modern theoretisch fysicus te geven.
LEES MEER
 
▲ TERUG NAAR BOVEN
 
 
 
 
Eindelijk! Een kijkje achter de schermen van de Botanische tuinen van de Universiteit Utrecht
In deze cursus, die in twee dagen wordt gegeven, maakt u uitgebreid kennis met de Utrechtse Botanische Tuinen, die met negen hectare het grote groene hart vormen van het Utrecht Science Park. Als een van de weinige nog bestaande universitaire tuinen van Nederland spelen ze nog altijd een grote rol in het universitaire onderwijs en onderzoek.
LEES MEER
1N8-Botanische-tuinen
 
▲ TERUG NAAR BOVEN
 
 
 
 
drukwerk-2
Sterke vrouwen rond Kamp Amersfoort

Deze cursus gaat over sterke vrouwen die in oorlogstijd een grote rol hebben gespeeld in Kamp Amersfoort. Deze cursus wordt gegeven in drie colleges en door drie verschillende docenten. In het eerste college komen vier portretten van sterke vrouwen aan de orde.

LEES MEER
 
▲ TERUG NAAR BOVEN
 
 
 
 

Vrienden van HOVO Utrecht

Het bestuur van de Stichting Vrienden van HOVO Utrecht is op zoek naar nieuwe bestuursleden.
LEES MEER
vrienden-hovo-utrecht
 
▲ TERUG NAAR BOVEN
 
 
 
 
voorjaarsexcursie

Voorjaarsexcursie 2018

Op 9 april jl. ging de jaarlijkse voorjaarsexcursie van de Vrienden van HOVO Utrecht naar Amsterdam. Het thema was ‘De Amsterdamse School’. Om daarmee kennis te maken, werd een bezoek gebracht aan het Amsterdamse School museum Het Schip, een rondvaart gemaakt naar bezoekerscentrum De Dageraad (ook Amsterdamse School) en een wandeling gemaakt langs hoogtepunten van de Amsterdamse School in Oud Zuid.

Het werd een interessante en vooral ook verrassende dag.
BEKIJK DE BEELDEN
 
▲ TERUG NAAR BOVEN
 
 
 
 

Interessant

Offshorebedrijf Allseas heeft een film gemaakt over een megaklus: het weghalen van het complete olieplatform Brent Delta van Shell. De klus werd geklaard door het speciaal daarvoor gebouwde schip Pioneering Spirit (waar in de nieuwsbrief al eerder aandacht aan werd besteed).

LEES MEER
interessant
 
▲ TERUG NAAR BOVEN
 
 
 
Logo HOVO Utrecht Logo UU Logo HU Logo HU
 
HOVO Utrecht is een initiatief van de Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht, Hogeschool Utrecht-Amersfoort en de Universiteit voor Humanistiek Utrecht. HOVO Utrecht maakt gebruik van de expertise van (oud-)hoogleraren/docenten en de faciliteiten van de genoemde instellingen.
U ontvangt deze email omdat u zich hebt geregistreerd op de website van HOVO Utrecht, of omdat u zich heeft geabonneerd op onze nieuwsbrief met het email-adres . Als u onze nieuwsbrieven niet meer wil ontvangen, kunt u zich hier afmelden. U kunt ook uw gegevens aanpassen.
© 2019 HOVO Utrecht, alle rechten voorbehouden
Facebook Twitter