CONTACT MET HOVO UTRECHT
facebook linkedin-dark
ONLINE VERSIE
 
 

Online lezingen en cursussen: sociaal in tijden van fysieke afstand
Het delen van dit bericht wordt gewaardeerd. Samen bereiken we zo veel mogelijk geïnteresseerden

 
Beste lezer,

Afgelopen vrijdag begroetten wij meer dan 300 cursisten tijdens de online kennismakingslezing. Een recordaantal, dat duidelijk maakt dat veel van onze cursisten ervoor open staan om de stap naar online onderwijs te maken. Bent u ook hongerig geworden naar (nog meer) kennis? Het live online programma van de Zomeracademie gaat 3 juni al van start.  Dus schrijf u snel in voor één van de 10 cursussen of 5 lezingen! Als u tijdig inschrijft op een cursus, krijgt u een lezing cadeau. Meer aanbiedingen leest u bij  ‘Aanmelden en kortingsacties’.

Eerst even proeven van ons online onderwijs? Meldt u zich dan aan voor de tweede gratis kennismakingslezing op vrijdag 29 mei: klik hier.

                                                                    drs. Robert Kerst

                                                                    Directeur HOVO Utrecht


In dit nummer:
Naar de Zomeracademie
Zoom, hoe werkt dat?
Cursussen uitgelicht
Kortingsacties
Vrienden van HOVO Utrecht
 
 
 
 
HOVO live online met Zoom. Hoe werkt dat eigenlijk?
We maken een overstap van fysieke bijeenkomsten in een collegezaal naar de digitale leeromgeving.
U volgt lessen bij voorkeur via uw eigen computer of laptop. Na aanmelding voor een cursus ontvangt u van HOVO Utrecht een specifieke deelnemerslink. Klik op deze link en u kunt de gegeven aanwijzingen volgen.
LEES MEER
Drukwerk
 
▲ TERUG NAAR BOVEN
 
 
 
 

                                         Cursussen uitgelicht

 
 
3N0-218-supernova-740x416

Hubble trouble

Crisis in de kosmologie?

We bespreken de nieuwste ontwikkelingen in de sterrenkunde. Het allergrootste en het allerkleinste komen voorbij, respectievelijk op het gebied van de kosmologie en zwarte gaten. Dat zijn namelijk twee vakgebieden waarin de huidige zwaartekrachttheorie, de algemene relativiteitstheorie van Einstein, van toepassing is.

Docent: prof. dr. John Heise, emeritus hoogleraar bij de Universiteit Utrecht en astrofysicus bij SRON, Ruimteonderzoek Nederland.

Voorkennis: verwacht wordt dat de cursist een exact-wetenschappelijke redenering kan volgen op basis van de aangedragen kennis.

Start: vrijdag 10 juli om 13.15 uur; 4 Live online bijeenkomsten.

LEES MEER
 
 
 
 
3W0-215-Elmgreen-en-Dragset-740x416

Kunstfilosofisch kwartet

Belangrijke filosofische kwesties in de kunst

Kunstwerken moeten we eerst en vooral esthetisch benaderen. Wat betekent dat? Wat moeten we dan doen dat zo speciaal is? Wat doen we bijvoorbeeld, als we muziek als kunst bejegenen? Luisteren we dan op een speciale manier? Wat maakt een lichaamsbeweging tot een handeling en wanneer wordt het acteren? Is acteren op toneel hetzelfde als in een film? En tot slot, wat moeten we aan met de experimenten van hedendaagse kunstenaars die vaak ofwel banaal of onduidelijk lijken, of een immoreel tintje hebben?

Docent: dr. Rob van Gerwen is senior docent Wijsbegeerte bij het departement Filosofie en Religiewetenschap van de Universiteit Utrecht. Daarnaast is hij directeur van het Consilium Philosophicum te Bilthoven. Klik hier. 

Start: maandag 6 juli om 13.15 uur; 4 Live online bijeenkomsten.

LEES MEER
 
 
 
 
2K0-213-scandinavische-kunst-740x416

Licht op Scandinavische kunst

Scandinavische kunstenaars op artistiek avontuur

Een stille mijmering op een Noordelijke zomeravond… U gaat mee op reis naar een belangrijk deel van de kunstgeschiedenis van het hoge Noorden, namelijk die van de negentiende eeuw. In de loop van deze eeuw verlangden Scandinavische kunstenaars naar het doorbreken van academische tradities en het maken van kunst die het eigene tot uitdrukking kon brengen; kunst die in Scandinavische ogen onmiskenbaar Scandinavisch zou zijn.

Docent: drs. Saskia Goddijn, Deens kunsthistorica, docente kunstgeschiedenis, organisator en begeleidster van kunstexcursies en culturele reizen.

Start: woensdag 3 juni om 11.00 uur; 4 Live online bijeenkomsten.

LEES MEER
 
 
 
 
1S0150-1-740x416

Op virtuele rondreis achter de Europese oostgrens

Kennismakingsreis met de wondere wereld van de ex-Sovjet-landen

Nu we tijdelijk niet meer op reis kunnen, biedt ervaren reisleider en historicus Karel Onwijn u aan met hem een virtuele rondreis te maken door de landen van de voormalige Sovjet-Unie.   U maakt kennis met de grote gevarieerdheid van deze grotendeels onbekende landen, zowel wat betreft natuur als cultuur. Mede aan de hand van mooie beelden en filmfragmenten reist u rond door Rusland, Siberië, Wit-Rusland, Oekraïne, de Baltische landen, Moldavië, de Kaukasus en Centraal-Azië.

Docent: drs. Karel Onwijn is docent, historicus, publicist en reisleider. Hij schreef diverse boeken, waaronder de Dominicusreisgidsen Rusland, Oekraïne en Georgië-Armenië, Landenreeks Baltische Landen en Standplaats Moskou.

Start: dinsdag 5 juni om 11.00 uur; 7 Live online bijeenkomsten.

LEES MEER
 
▲ TERUG NAAR BOVEN
 
 
 
 
            Wilt u het hele programma van HOVO Utrecht Zomeracademie nog eens bekijken?
                             Klik dan hier onder voor alle informatie. U kunt ook gelijk aanmelden!

              KLIK HIER VOOR HET PROGRAMMA  VAN DE ZOMERACADEMIE
 
 
 
 
logo hovo jpg (2)
Aanmelden en kortingsacties

We hebben voor het zomerprogramma gestreefd naar een inhoudelijk aantrekkelijk aanbod en hebben daar wat materiële tegemoetkomingen aan toegevoegd.
– Aanmelden voor een lezing of cursus doet u op de gebruikelijke manier via de website van HOVO Utrecht (eventueel eerst een account aanmaken).
– De kosten voor een cursus blijven beperkt tot € 25,- per college.
– Voor een lezing betaalt u € 20,-.
– Als u intekent op een cursus vóór het begin van de HOVO Kennisweek kunt u een lezing uit de Kennisweek uitzoeken om gratis te volgen. De keuze voor de lezing kunt u melden per e-mail naar hovo@uu.nl (dus niet via de site!).
– Als u intekent voor twee cursussen uit de Zomeracademie 2020 krijgt u de goedkoopste cursus voor de helft van de prijs. Ook de keuze van deze tweede cursus kunt u melden via hovo@uu.nl 

– De live online bijeenkomsten worden niet opgenomen en kunnen dus niet op een ander tijdstip worden teruggekeken.
– Informatie of eventuele hand-outs kunt u vinden op de site onder praktische informatie bij een cursus en/of worden u tijdens de sessie verstrekt.

 
▲ TERUG NAAR BOVEN
 
 
 
 
fotoboeken
De Vrienden van HOVO Utrecht
Fotoboeken
Zowel bij HOVO Utrecht als bij de Vrienden van HOVO Utrecht is er in de loop van de jaren een uitgebreid fotoarchief opgebouwd in de vorm van fotoalbums. Mocht u nu tijd over hebben en nostalgisch willen terugkijken naar toen excursies nog mogelijk waren, of vast vooruitkijken en verheugen op wat komen gaat zodra het weer kan? Ze staan op de website van de Vrienden. klik hier. Klik in de menubalk van deze site op Fotoboeken (of klik hier). Dan opent zich een pagina waar de fotoboeken worden ingeladen (even geduld a.u.b.). Klik op het fotoboek dat u wilt bekijken. Ook de fotoboeken van HOVO Utrecht zijn hier te vinden.
LEES MEER OVER DE VRIENDEN
 
▲ TERUG NAAR BOVEN
 
 
 
Logo HOVO Utrecht Logo UU Logo HU
 
HOVO Utrecht is een initiatief van de Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht en Hogeschool Utrecht-Amersfoort. HOVO Utrecht maakt gebruik van de expertise van (oud-)hoogleraren/docenten en de faciliteiten van de genoemde instellingen.
U ontvangt deze email omdat u zich hebt geregistreerd op de website van HOVO Utrecht, of omdat u zich heeft geabonneerd op onze nieuwsbrief met het email-adres . Als u onze nieuwsbrieven niet meer wil ontvangen, kunt u zich hier afmelden. U kunt ook uw gegevens aanpassen.
© 2020 HOVO Utrecht, alle rechten voorbehouden
Facebook linkedin-dark