Generic selectors
Alleen precies overeenkomende resultaten
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
courses

Open dag 2019 HOVO Utrecht

U bent ook dit jaar weer van harte welkom op onze open dag op donderdag 11 juli a.s. Toegang gratis, aanmelden niet nodig

Tijdens de zomeracademie verzorgt HOVO Utrecht, in samenwerking met stichting Vrienden van HOVO Utrecht, een open dag die een voorproef geeft van het seizoen 2019-2020. Diverse docenten geven vanuit hun eigen vakgebied een korte lezing van circa 25 minuten, waarna er ca. 10 minuten tijd is voor vragen. Het geeft u een beeld van wat u in het nieuwe cursusjaar kunt verwachten.
De dag wordt geopend met een lezing door mw. prof. dr. D.T.D. de Ridder, hoogleraar Psychologie Universiteit Utrecht. Titel van de lezing:

Nudging: de wetenschap achter gedragsbeïnvloeding
Hoe krijg je mensen zover dat ze zich bekommeren om het belang van anderen?

Er is een informatiekraam van HOVO Utrecht, desgewenst kunt u zich direct voor een cursus aanmelden. Tevens hebben de Vrienden van HOVO  weer een boekenruilbeurs klik hier. Op deze dag kunt u uw kennis op prettige en speelse wijze uitbreiden. Ook kunt u contact leggen met gelijkgestemden en andere bekenden van HOVO.
U bent van harte welkom! Inschrijven is niet nodig. De open dag vindt plaats in de gang van het Marinus Ruppertgebouw.

Cliniclowns
In de informatiekraam van HOVO Utrecht worden readers van voorgaande cursussen verkocht. De opbrengst gaat naar CliniClowns. Er staat tevens een inzamelbox voor CliniClowns. Lees meer via https://www.cliniclowns.nl/steun-ons/doneren/

Programma
11.00-12.15 uur, locatie collegezaal Blauw:
Lezing door mw. prof. dr. D.T.D. de Ridder over nudging, de wetenschap achter gedragsbeïnvloeding. Voor alle informatie over de inhoud van de lezing en mw. prof. dr. D.T.D de Ridder klik hier.

10.30-12.30 uur: Inbrengen van boeken in de boekenruilbeurs

12.30 uur: Start boekenruilbeurs

12.15-13.15 uur: Lunchpauze (zie ook handige informatie voor de deelnemers, hier onder)

13.15-16.15 uur in de zalen Rood – Paars – 0.40 – 0.42 en A: lezingen van diverse docenten: zie lezingen rooster

16.00 uur: Sluiting boekenruilbeurs
16.15 uur: Sluiting open dag.

Handige informatie voor de deelnemers
Praktische zaken, zoals bereikbaarheid, parkeren, lunchen. U leest het hieronder.

Locatie
Marinus Ruppertgebouw, Leuvenlaan 19-21, 3584 CE Utrecht. (Utrecht Science Park, De Uithof).

Lunchen
Vanaf ca 12.15 13.15 is er pauze om eventueel te lunchen. In de gang van het Ruppertgebouw kunt u gratis koffie/thee/water krijgen. U kunt zelf uw lunch meebrengen of lunchen in het restaurant van het Educatorium, grenzend aan de gang van het Ruppertgebouw.
Daar hebben ze een goede en eigentijdse lunchkaart.
Tijdens de lunchpauze kunt u de informatiekraam van HOVO Utrecht en de boekenkraam van Vrienden van HOVO bezoeken.
Bij de informatiekraam van HOVO kunt u zich desgewenst direct aanmelden voor een cursus.

Bereikbaarheid
De Uithof ligt ca. 5 km van het centrum van Utrecht en is vanaf station Utrecht CS goed met een (OV) fiets bereikbaar.
– Openbaar vervoer: het Marinus Ruppertgebouw is eenvoudig met het OV te bereiken vanaf Utrecht CS (Jaarbeurszijde) met lijn 12 of 28 (halte Padualaan). Komt u niet via station Utrecht Centraal, kijk dan voor de bereikbaarheid met het openbaar vervoer op 9292.nl
De kortste weg vanaf de uitstaphalte is dan lopend naar het Van Unnikgebouw (Heidelberglaan 2), vanwaar u door de gang naar het Educatorium/Ruppertgebouw kunt lopen.
-Auto: maak gebruik van een routeplanner (bijvoorbeeld Google Maps of ANWB) of uw navigatiesysteem.

Parkeren
In de buurt van het Ruppertgebouw zijn diverse parkeerterreinen die normaal behoorlijk druk zijn. Gezien de zomerperiode zal er echter zeker parkeerplaats te vinden zijn. In het algemeen raden wij u echter aan met openbaar vervoer of de fiets te komen. U kunt uw auto ook parkeren bij P+R De Uithof voor € 5,- per dag. Vervolgens is het een korte wandeling naar het Ruppertgebouw. U kunt bij de P+R ook OV-fietsen huren.

Koffie, thee en water
Bij de koffiehoek staan kannen met koffie, thee en water. Voor snacks kunt u terecht in het restaurant van Leuvenlaan 21 (begin van de gang van het Ruppertgebouw).

Plattegrond
Voor een plattegrond van de gang in het Ruppertgebouw klikt u hier. Hierop staan de diverse locaties van de lezingen en stands aangegeven.

Doorlopende fotovoorstelling
In de afgelopen jaren zijn er honderden foto’s gemaakt bij allerlei activiteiten van HOVO Utrecht en de Vrienden van HOVO Utrecht. Een selectie uit beide collecties zal in een doorlopende voorstelling tijdens de open dag worden geprojecteerd.

Toegang
U hoeft zich niet aan te melden voor de open dag. De toegang is gratis.