Generic selectors
Alleen precies overeenkomende resultaten
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
courses

Open dag HOVO Utrecht

Vincent Icke
Vincent Icke (foto: Astrid Koppers)
Boek Reisbureau Einstein

Op donderdag 26 juli, ter afsluiting van de zomeracademie, biedt HOVO Utrecht, in samenwerking met stichting ‘Vrienden van HOVO’, een leerzame middag die een voorproef geeft van het seizoen 2018-2019. Een aantal docenten zullen vanuit hun eigen vakgebied kramen inrichten. Ook geven diverse docenten een lezing van circa 25 minuten, die u alvast een kort beeld geven van wat u in het nieuwe cursusjaar kunt verwachten. Daarnaast hebben de Vrienden van HOVO een informatiekraam en is er weer een boekenruilbeurs.

De open dag start met het college over ‘buitenaardse buren’. De heer prof. dr. Vincent Icke neemt u mee ‘op reis’ voorbij de sterren, naar het centrum van de Melkweg, naar sterren­stelsels op een miljard lichtjaar afstand. Hij vertelt u over onze sterrenburen en wat er om ons heen te vinden is. Einstein leerde ons te reizen naar zulke bestemmingen, maar onze techniek is er nog niet aan toe. Tot het zover is, hebben we tijd om te vragen: zou daar al iemand zijn? Sterren­kundigen hebben al bijna vijfduizend planeten buiten ons zonnestelsel ontdekt. Is er ‘iemand’ daarginds? Is dat dan vriend of vijand?

Op deze dag kunt u uw kennis op prettige en speelse wijze uitbreiden. Ook kunt u contact leggen met gelijkgestemden en andere bekenden van HOVO.

U bent van harte welkom op donderdag 26 juli! Inschrijven is niet nodig.

 

Lezing van prof. dr. Vincent Icke

11.30 – 12.30 uur.
Marinus Ruppertgebouw, collegezaal Blauw.

 

Informatiemarkt en lezingen

12.30 – 16.00 uur.
In de gang van het Marinus Ruppertgebouw.