HOVO in Nijmegen

Vanaf het najaar van 2021 organiseren wij HOVO-cursussen op diverse locaties in Nijmegen voor nieuwsgierige en gemotiveerde 50-plussers. Samen met bevlogen en bekende docenten uit uw regio bieden wij u kennis voor een leven lang inspiratie. Het onderwijs is op hbo- en universitair niveau en u kunt vertrouwen op de kwaliteit die u van HOVO gewend bent. Ontdek nieuwe vakgebieden of fris uw wetenschappelijke kennis op bij een van onze cursussen!

HOVO Brabant en HOVO Utrecht bundelen hun krachten om voor u een zo uitgebreid mogelijk programma aan te bieden. Wij verzorgen ieder een deel van het cursusprogramma. U kunt alle cursussen hier bekijken. Als u zich wilt aanmelden voor een cursus die door HOVO Brabant wordt verzorgd, wordt u automatisch naar de juiste pagina doorgestuurd. Wanneer u zich inschrijft voor een cursus gelden de inschrijfvoorwaarden van de HOVO-instelling die het programma uitvoert.

Zoekt u naar een cursus van enkele maanden of juist een themadag? U vindt het terug in het onderwijsprogramma. Cursisten die meer verdieping willen, vinden dit in een leergang; een onderwerp of thema verspreid over meerdere semesters of cursusjaren. De onderwerpen lopen uiteen van kunst en cultuur, filosofie en geschiedenis tot natuurwetenschappen en psychologie.  Het cursusaanbod is compleet zoals u van HOVO gewend bent.

My home is my castle

Interieurgeschiedenis 1600-1940. Economische, politieke en technische gebeurtenissen hebben grote invloed op onze manier van wonen. Zo veroorzaakt Napoleons’ veldtocht naar Egypte bijvoorbeeld een ware Egyptomanie in het interieur. En door de speculatie in tulpenbollen is het in de zeventiende eeuw mode meubelen en zilverwerk te decoreren met vooral veel tulpen. Drs. Ineke Beeling geeft een overzicht van modes en decoratiestijlen in Europese interieurs door de eeuwen heen.
MEER INFORMATIE EN AANMELDEN

Meer weten over HOVO in Nijmegen?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en het complete cursusaanbod in Nijmegen.

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA. Het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

Locatie

Alle HOVO-cursussen in Nijmegen organiseren wij in het Sanadome Hotel & Spa Nijmegen.

Cursusaanbod Nijmegen uitgelicht