HOVO in Nijmegen

Sinds 2021 organiseren wij ook HOVO-cursussen op locatie in Nijmegen voor nieuwsgierige en gemotiveerde 50-plussers. Samen met bevlogen en bekende docenten uit uw regio bieden wij u kennis voor een leven lang inspiratie. Het onderwijs is op hbo- en universitair niveau en u kunt vertrouwen op de kwaliteit die u van HOVO gewend bent. Ontdek nieuwe vakgebieden of fris uw wetenschappelijke kennis op bij een van onze cursussen!

HOVO Brabant en HOVO Utrecht bundelen in Nijmegen hun krachten om u een zo uitgebreid mogelijk programma aan te bieden. Wij verzorgen ieder een deel van het cursusprogramma. U kunt alle cursussen hier bekijken. Als u zich wilt aanmelden voor een cursus die door HOVO Brabant wordt verzorgd, wordt u automatisch naar de juiste pagina doorgestuurd. Wanneer u zich inschrijft voor een cursus gelden de inschrijfvoorwaarden van de HOVO-instelling die het programma uitvoert.

Zoekt u naar een cursus van enkele maanden of juist een themadag? U vindt het terug in het onderwijsprogramma. Cursisten die meer verdieping willen, vinden dit in een leergang; een onderwerp of thema verspreid over meerdere semesters of cursusjaren. De onderwerpen lopen uiteen van kunst en cultuur, filosofie en geschiedenis tot natuurwetenschappen en psychologie.  Het cursusaanbod is compleet zoals u van HOVO gewend bent.

Diffusion Tensor Image (DTI) van baansystemen in het brein.
Diffusion Tensor Image (DTI) van baansystemen in het brein.

Wat weten we van ons brein?

De afgelopen decennia hebben we een explosieve ontwikkeling gezien in onze kennis van het brein, mede mogelijk gemaakt door de ontwikkeling van nieuwe medische technologieën. Deze cursus geeft, in begrijpelijke bewoordingen, een overzicht van onze huidige kennis van de structuur en het functioneren van ons brein. We worden overspoeld met talloze publicaties en tv-programma’s die de indruk wekken dat we al heel wat weten. Voor een juiste interpretatie van dergelijke publicaties en presentaties is een basale kennis van het brein een absolute voorwaarde. De cursus bestaat uit vier interactieve hoorcolleges. Ter afsluiting van deze cursus is op 8 mei een extra (gratis) bijeenkomst in het Museum voor Anatomie en Pathologie te Nijmegen. Hands-on demonstratie van 3D-modellen en preparaten is namelijk onontbeerlijk voor een juist en onuitwisbaar begrip van het humane brein!

MEER INFORMATIE EN AANMELDEN

Meer weten over HOVO in Nijmegen?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en het complete cursusaanbod in Nijmegen.

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA. Het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

Locatie

Alle HOVO-cursussen in Nijmegen organiseren wij in het Sanadome Hotel & Spa Nijmegen.