HOVO in Nijmegen

HOVO Utrecht en HOVO Brabant hebben hun krachten gebundeld voor een uitgebreid HOVO-aanbod in Nijmegen. Samen met bevlogen en bekende docenten uit uw regio bieden wij u kennis voor een leven lang inspiratie. Het onderwijs is op hbo- en universitair niveau en u kunt vertrouwen op de kwaliteit die u van HOVO gewend bent. Ontdek nieuwe vakgebieden of fris uw wetenschappelijke kennis op bij een van onze cursussen!

Zoekt u naar een cursus van enkele maanden of juist een themadag? U vindt het terug in het onderwijsprogramma. De onderwerpen lopen uiteen van kunst en cultuur, filosofie en geschiedenis tot natuurwetenschappen en psychologie. Als u zich wilt aanmelden voor een cursus die door HOVO Brabant wordt verzorgd, wordt u automatisch naar de juiste pagina doorgestuurd. Wanneer u zich inschrijft voor een cursus gelden de inschrijfvoorwaarden van de HOVO-instelling die het programma uitvoert.

‘Inlagen’ aan de zuidkust van Schouwen
‘Inlagen’ aan de zuidkust van Schouwen

Het Nederlandse Landschap

Er zijn maar weinig gebieden op de wereld met zo’n grote verscheidenheid aan landschap als Nederland. Van de Waddenzee tot de Limburgse heuvels, van de Randstad tot de Achterhoek doorkruist men vrijwel iedere tien kilometer een ander gebied. Er wordt wel eens gezegd dat Nederland door de Nederlanders is gemaakt. Maar klopt dat wel? Aan de hand van geologie, bodem en occupatiegeschiedenis wordt het Nederlandse landschap doorgrond. Meld u nu aan.

Meer informatie en aanmelden

Openingsbijeenkomst 2024 in Nijmegen

Om de start van het nieuwe cursusseizoen te vieren, organiseren we op dinsdag 10 september een interessante openingsbijeenkomt in samenwerking met HOVO Brabant. Deze dag staat in het teken van inspiratie opdoen, ontmoetingen en een klein voorproefje van het cursusaanbod in het najaar.

Meer informatie en aanmelden

Meer weten over HOVO in Nijmegen?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en het complete cursusaanbod in Nijmegen.

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA. Het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

Locatie

Alle HOVO-cursussen in Nijmegen organiseren wij in het Sanadome Hotel & Spa Nijmegen.