Pijpers, Dr. Jeffrey

Dr. Jeffrey Pijpers, verbonden aan de Universiteit Leiden als onafhankelijke onderzoeker en werkzaam als docent Nederlands. Gepromoveerd op censuur en verzet in performance en song­teksten van gemarginaliseerde Braziliaanse en Cubaanse muzikanten aan de Amsterdam School for Cultural Analysis (ASCA), Universiteit van Amsterdam.

Wierda, Dr. Inge

Dr. Inge Wierda is kunsthistorica en Russische-kunstspecialist. Sinds 1997 is zij actief in het onderwijs, onderzoek en musea. Verder werkt zij als auteur, eindredacteur en tentoonstellingsmaker. Zie www.arthistory-iw.nl

Willemsen, Drs. Thea

Drs. Thea Willemsen studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam met als specialisatie laatmiddeleeuwse schilderkunst. Ze geeft al jaren cursussen en lezingen, onder andere bij diverse HOVO-instellingen. Daarnaast organiseert zij excursies.

Erens, Drs. Frederik

Drs. Frederik Erens (1970) studeerde aan de Rijksuniversiteit Utrecht politieke en Oost-Europese geschiedenis. Hij is met name gespecialiseerd in de geschiedenis en actualiteit van de Baltische landen. Ook heeft hij een studie gedaan naar de toegepaste kunst en architectuur uit de periode 1880-1940. Tevens is hij wekzaam als reisleider voor cultuurreizen.

Strien, Drs. Lasse van

Drs. Lasse van Strien is met een eigen novelle afgestudeerd als schrijver aan de opleiding Creative Writing bij ArtEZ University of the Arts. Sindsdien werkt ze als coach, trainer en docent creatief schrijven bij onder andere: School der Poëzie, Volksuniversiteit Utrecht, HOVO Utrecht, Future Me, Editio en de Vrije Academie.

Lasse van Strien

Brinkman, Dr. Pim

Dr. Pim Brinkman was wetenschappelijk medewerker aan de Universiteit Leiden en promoveerde met de publicatie Het Geheim van Van Eyck over de oorsprong van de olieverf. Hij was werkzaam bij de Rijksdienst voor de Monumentenzorg (nu RCE) en bij de Inspectie van het Onderwijs. Hij is emeritus lector Erfgoed.

Glorie, Drs. Ingrid

Zij was hoofdredacteur van het tijdschrift van het Zuid-Afrikahuis in Amsterdam. Momenteel is zij freelance journalist, vertaler en programmamaker. Ze is de drijvende kracht achter de Week van de Afrikaanse roman en het Festival voor het Afrikaans.

Zee, Dr. Egbert van der

Universitair docent aan de Universiteit Utrecht met de ontwikkeling van het toerisme als expertise.

Versloot, MSc. Ewout

Strateeg bij NBTC

Koens, Dr. Ko

Lector van de onderzoekslijn New Urban Tourism bij Hogeschool Inholland.