HOVO live online

We maken een overstap van fysieke bijeenkomsten in een collegezaal naar de digitale leeromgeving. Hoe werkt dat eigenlijk, HOVO live online?

U volgt lessen bij voorkeur via uw eigen computer of laptop. Na aanmelding voor een cursus ontvangt u van HOVO Utrecht een specifieke deelnemerslink. Klik op deze link en u kunt de gegeven aanwijzingen volgen.

De docent start het college en vanaf dat moment bent u online aanwezig met de andere deelnemers. U heeft virtueel contact met elkaar: het is mogelijk elkaar te zien, met elkaar te praten en vragen te stellen via een chatfunctie of via geluid. De docent deelt daarbij de PowerPoint, het whiteboard en eventueel een video. De docent is in beeld.

Wij maken hierbij gebruik van het programma Zoom, vanwege de vele mogelijkheden voor interactief onderwijs en de gebruikersvriendelijkheid.

 

Live online met behulp van Zoom

Wanneer u zich aanmeldt voor een cursus of lezing live online ontvangt u een week voor aanvang de uitnodigingslink. Wanneer u voor de eerste keer gebruikmaakt van Zoom kunt u de instructies volgen om een Zoom-account aan te maken. Als u na installatie van Zoom weer op dezelfde link klikt, kunt u het digitaal college of lezing volgen via uw webbrowser. Gebruik bij voorkeur Chrome of Firefox. Bij de instructies die u krijgt kunt u ‘sta toe’ aangeven om in de leeromgeving te komen; daarna vinkt u ‘join audio’ en ‘join video’ aan.

Voorafgaand aan het college neemt de docent een aantal belangrijke functies met u door die u kunt vinden in de balk onderaan uw scherm.

Stop video
De camera staat aan. Klik erop om de camera uit te schakelen.

Start video
De camera staat uit. Klik erop om de camera in te schakelen.

Mute
De microfoon staat aan. Klik erop om de microfoon uit te schakelen.

Unmute
De microfoon staat uit. Klik erop om de microfoon in te schakelen.

In het onderstaand filmpje wordt door De Corporatiestrateeg uitleg gegeven hoe het bijwonen van een online meeting in zijn werk gaat:

Meer uitgebreide informatie, handleidingen en video-instructies vindt u in het Zoom Help Center (Engelstalig. De link opent in een nieuw tabblad).

Klik hier voor het Zoom Help Center

 

Door de groei die Zoom recent doormaakte, kwam het bedrijf wat betreft privacy onder een vergrootglas te liggen. Hierbij kwamen meerdere kwetsbaarheden naar boven. Het bedrijf heeft hard gewerkt om de ‘lekken’ die er waren af te dichten. HOVO Utrecht houdt de beveiliging goed in de gaten en neemt de grootst mogelijke maatregelen om uw en onze privacy te waarborgen. De HOVO accounts worden telkens geüpdatet en de instellingen zijn zo veilig mogelijk ingesteld.

Voor overige praktische informatie klik hier.

Ervaart u problemen met de installatie van Zoom? Neem dan contact op met Bureau HOVO.