Corine en Yvonne gaan met pensioen

Komende maand nemen mevr. Yvonne van der Valk en mevr. Corine de Maar afscheid van HOVO Utrecht. Zij bereiken de pensioengerechtigde leeftijd. Yvonne werkte 20 jaar bij HOVO Utrecht en Corine 14 jaar.

Via onderstaand formulier kunt u een bericht voor hen achterlaten. U kunt kiezen voor een bericht voor Yvonne, een bericht voor Corine of een bericht voor allebei. U mag natuurlijk ook meer dan één bericht sturen. Zij zijn de enigen die deze berichten dan kunnen lezen.

Ze willen als afscheid zelf ook nog iets zeggen. Dat leest u ook op deze pagina.

corine

Het is cliché maar waar: Er is een tijd van komen en een tijd van gaan

In 2010 solliciteerde ik op de baan van HOVO coördinator van de HUA. Er volgde een gesprek met HU directeur bedrijfsvoering, Wim Kuus. Daarna een vervolg gesprek met Gerard van Dorp, algemeen coördinator van HOVO en Yvonne van der Valk, operationeel manager. Ik werd aangenomen.

Drie maanden heb ik me afgevraagd waar ik terecht was gekomen. Daarna voelde ik me als een vis in het water. Want wat is HOVO een erg leuke organisatie. En wat heb ik veel geleerd bij HOVO, zoveel gedaan waarvan ik dacht dat ik dat nooit zou doen.

Het werk was heerlijk afwisselend. Cursussen bedenken, docenten zoeken en ontmoeten, geweldige gesprekken voeren. Ik heb dat allemaal als zeer inspirerend ervaren. En dan naar cursussen die van start gingen en cursisten ontmoeten. Wat een leuk stukje werk was dat wel niet. Mensen kwamen uit zichzelf met nieuwe ideeën en positieve verhalen. Zo te horen uit het werkveld wordt HOVO Utrecht echt gewaardeerd.

En last but not least; geweldige collega’s. Wat hebben Yvonne en ik samen veel meegemaakt. Nieuw beleid van de Hogeschool Utrecht, Universiteit Utrecht, Universiteit van Humanistiek, Katholieke Universiteit Tilburg, nieuwe directeuren, Corona, noem maar op.

Sommige HOVO’s zijn omgevallen maar HOVO Utrecht staat als een huis. Met dank aan de inzet en het enthousiasme van veel mensen. Nu runt ons kleine team zelfs HOVO Utrecht, Amersfoort, Nijmegen en Rotterdam. Wie had dat kunnen denken.

Vanaf nu gaat er voor mij een nieuwe fase van start. Wat ik ga doen weet ik nog niet. Eén ding weet ik wel: stilzitten kan ik niet.

Ik geef mijn werk over aan een nieuwe collega: Sara Pot.

Wie weet kom ik nu terecht aan de andere kant van HOVO Utrecht, de cursisten kant.

Ik hoop u allen nog eens tegen te komen want missen wil ik HOVO zeker niet.

Corine de Maar

yvonne

Een prachtige tijd…

Na 20 jaar bij HOVO gewerkt te hebben en 43 jaar bij de Universiteit Utrecht is nu de afronding in maart 2024 bij HOVO in zicht.

Het was nooit saai!  Bij de start was HOVO nog ingebed bij de UU maar gaandeweg moest HOVO zelf alle kosten dragen en uiteindelijk ook voor de zalen betalen en werd er ook nog 21% BTW door de belastingdienst opgelegd. Gelukkig waren veel medewerkers van de UU HOVO goed gezind en is er veel met ons meegedacht en hebben we deze overstap kunnen maken.

Een aantal jaren zijn we in die tussentijd als medewerkers zelfsturend geweest wat een nieuwe energie en dynamiek gaf in het team, zoals het HOVO café met een lezing en discussie, maar helaas door het bereiken van de pensioenleeftijd van 1 van de teamleden is door het bestuur voor een andere structuur gekozen. Zo waren er voor ons telkens weer nieuwe uitdagingen en heeft het veel gevraagd van onze flexibiliteit. Echter het enthousiasme van onze cursisten en docenten zorgden ervoor dat we er altijd weer voor gingen.

Vanaf half november 2023 ben ik door ziekte uitgevallen en heb ik nog wel op de achtergrond zaken voor HOVO kunnen doen maar het kwam toch voornamelijk op mijn geweldige collega Corine neer, wat ze ontzettend knap heeft gedaan. We hadden graag samen willen afsluiten maar soms loopt het anders.

Ik kijk terug op een prachtige tijd bij HOVO met collega’s, cursisten en docenten!

Yvonne van der Valk